Για την απλοποίηση των διαδικασιών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, μίλησε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 7.5% τον μήνα Ιούνιο.

Η υφυπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να σταματήσει ο μύθος πως η βιομηχανική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη, υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με στοιχεία η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα αγγίζει το 10% του ΑΕΠ. Σημείωσε ακόμα ότι υπήρξαν επιχειρήσεις που άντεξαν στα χρόνια της κρίσης. «Είναι ένας κλάδος που αφορά 320 χιλιάδες άμεσα εργαζομένους με έναν σημαντικό πολλαπλασιαστή με την έννοια ότι δημιουργεί έμμεσες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς που κινούνται δορυφορικά γύρω από αυτή, όπως οι μεταφορές», τόνισε η κ. Τζάκρη.

Σε σχέση με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων είπε πως «η Ελλάδα ήρθε η ώρα να εναρμονιστεί με τις βέλτιστες ρυθμιστικές πρακτικές, που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με το νέο πλαίσιο μεταφέρεται το βάρος της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος κατά το χρόνο της πραγματικής λειτουργίας της επιχείρησης. Μέχρι τώρα γινόταν έλεγχοι σε χρόνους μη πραγματικούς της λειτουργίας της επιχείρησης, εισάγεται μια νέα πρακτική η οποία παρακάμπτει γραφειοκρατικά προσκόμματα», συμπλήρωσε.

Το νέο νομοσχέδιο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομίας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων,  τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου.