Τζάκρη: Απλοποίηση διαδικασιών και περιορισμός της γραφειοκρατίας στο νέο νομοσχεδίο

«Εισάγεται μια νέα πρακτική η οποία παρακάμπτει γραφειοκρατικά προσκόμματα για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:16
10/08/2016
Τζάκρη: Απλοποίηση διαδικασιών και περιορισμός της γραφειοκρατίας στο νέο νομοσχεδίο
5
loading

Για την απλοποίηση των διαδικασιών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, μίλησε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 7.5% τον μήνα Ιούνιο.

Η υφυπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να σταματήσει ο μύθος πως η βιομηχανική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη, υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με στοιχεία η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα αγγίζει το 10% του ΑΕΠ. Σημείωσε ακόμα ότι υπήρξαν επιχειρήσεις που άντεξαν στα χρόνια της κρίσης. «Είναι ένας κλάδος που αφορά 320 χιλιάδες άμεσα εργαζομένους με έναν σημαντικό πολλαπλασιαστή με την έννοια ότι δημιουργεί έμμεσες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς που κινούνται δορυφορικά γύρω από αυτή, όπως οι μεταφορές», τόνισε η κ. Τζάκρη.

Σε σχέση με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων είπε πως «η Ελλάδα ήρθε η ώρα να εναρμονιστεί με τις βέλτιστες ρυθμιστικές πρακτικές, που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με το νέο πλαίσιο μεταφέρεται το βάρος της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος κατά το χρόνο της πραγματικής λειτουργίας της επιχείρησης. Μέχρι τώρα γινόταν έλεγχοι σε χρόνους μη πραγματικούς της λειτουργίας της επιχείρησης, εισάγεται μια νέα πρακτική η οποία παρακάμπτει γραφειοκρατικά προσκόμματα», συμπλήρωσε.

Το νέο νομοσχέδιο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομίας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων,  τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Χχχχ

  Περιμενετε εσεις τους ηλιθιους για να επενδυσουν στην μπανανια.χαμπαρι δεν πηρατε ακομα οτι ολοι εφυγαν για κυπρο, βουλγαρια κλπ.τραβατε στον κιμ γιονγκ ουν για επενδυσεις βοδια

 2. avatar Serapis

  Φρόντισε να υπογράψεις και το επόμενο μνημόνιο φασιστοσυντρόφισα γιατί θα σε περάσει ο συντροφασίστας κουτρουπλής.

 3. avatar Λιονελ

  Χριθτε μου τι θα ζηθουμε!
  Καλε δυο λεφτά να ραφτω να ειμαι έτοιμος για τις μεγάλες στιγμές που θα ζήσουμε !

  1. avatar samikoy

   Εγώ είμαι ραμενος 5 χρόνια τώρα και περιμένω τις μεγάλες στιγμές. Να ραψω καινούργιο ε?

 4. avatar greg

  ΟΥΣΤ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει