Ενίσχυση εξαγωγών μέσω του θεσμού της υπεργολαβίας

Στόχος η ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
0:24
08/06/2016
Ενίσχυση εξαγωγών μέσω του θεσμού της υπεργολαβίας
1
loading

Το υπουργείο Εξωτερικών στοχεύει στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας με μεγάλες παραγωγικές μονάδες των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών, μέσω του θεσμού της υπερογολαβίας, για την ουσιαστική ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον μηχανισμό αυτό όπως αποσαφηνίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο εργολάβος (μια βιομηχανία π.χ. της Γερμανίας) δίνει στον υπεργολάβο (μια ελληνική εταιρεία παραγωγής π.χ. προϊόντων μηχανολογικού εξοπλισμού) την παραγωγή: α) είτε ενός μέρους της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος που παράγει β) είτε κάποιων ανταλλακτικών, που ακολούθως θα ενσωματωθούν στο τελικό προϊόν του εργολάβου.

Η ανάπτυξη του θεσμού της υπεργολαβίας βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας μας, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και σημειώνεται ότι ενδεικτικά οι επιδιώξεις αυτές αναπτύχθηκαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, κατά την επίσκεψη του γάλλου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, καθώς και στις συνομιλίες που έλαβαν χώρα πρόσφατα στο Βερολίνο μεταξύ του υφυπουργού και εκπροσώπων γερμανικών επιχειρήσεων.

Το ΥΠΕΞ μέσω του portal  θα ανακοινώνει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, προβάλλοντας κάθε συλλογικό φορέα (Διμερή Επιμελητήρια, Συνδέσμους Επιχειρήσεων κ.λπ.) και κάθε μεμονωμένη επιχείρηση που αποβλέπει στην ενδυνάμωση του καθεστώτος της υπεργολαβίας.

Παράλληλα το υπουργείο προτίθεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες αυτές, με την οργάνωση ανοιχτής συνάντησης, όπου θα προσκληθούν εκπρόσωποι επιμελητηρίων και εξαγωγικών φορέων, να παρουσιάσουν τα σχέδια τους.

Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φορέα που αναπτύσσει μια τέτοια πρωτοβουλία υπέρ της διασύνδεσης των βιομηχανιών μέσω του μηχανισμού της υπεργολαβίας, να στείλει τις σχετικές πληροφορίες στη Β8 Διεύθυνση του υπουργείου και ειδικότερα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): [email protected]

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dk.

    Έλληνες \"θα ήθελαν\" και όμως η βιομηχανίες προτιμούν χώρες χωρίς παράλογες απεργίες γύρο, κάθε εβδομάδα η ακόμα πολλές φορές την εβδομάδα.
    Έτσι οι άλλοι θα έχουν δουλειές και οι κάτοικοι Έλλάδας τα \"εργασιακά δικαιώματα τους\". Σχεδόν μόνη «παραγωγή» θα παραμείνει του τύπου της «Nescafe frape», δηλαδή από εισαγόμενο καφέ, εισαγόμενο ζάχαρη, στο εισαγόμενο ποτήρι, με εισαγόμενο κουταλάκι, με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται σε εισαγόμενους σταθμούς παραγωγής ενεργείας και με εισαγόμενο φυσικό αέριο , να το ποιούν το φραπέ στην παραλία και έτσι να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ πως παράγουν μια προστιθέμενη αξία. Πίνοντας το καφέ. Να την παρουσιάζουν μετά ως το ελληνικό διογκωμένο Α.Ε.Π. από εμπόριο και υπηρεσίες. Με πραγματική παραγωγικότητα μηδέν ενώ το κόστος ΧXL.
    Πολύ τα καταλαβαίνουν και όμως κανένας δεν τολμά να τα λέει !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει