Πόσο κόστισε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο αποκλεισμός της Ειδομένης

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
9:51
26/05/2016
Πόσο κόστισε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο αποκλεισμός της Ειδομένης
5
loading

Με κέρδη 2,75 εκατομμυρίων ευρώ έκλεισε το 2015 για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο, για τις περίπου τελευταίες 70 ημέρες αποκλεισμού της Ειδομένης από τους πρόσφυγες οι ζημίες της εταιρείας ανέρχονται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, εκτιμάται πως το επόμενο δεκαήμερο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και τα δρομολόγια θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.

Μάλιστα, σήμερα κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιθεωρεί τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της και ο στόχος είναι, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να δρομολογούνται επτά από τα εννέα τρένα που έκαναν δρομολόγια πριν ξεκινήσει ο αποκλεισμός και διακοπούν.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η επέκταση και ενίσχυση τού φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην Ειδομένη εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, κόστους 40.000 ευρώ, την οποία έφτιαξε με δικά της έξοδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια, καθώς και να διασφαλιστεί πως η γραμμή δεν θα ξανακλείσει. Το ειδικό μηχάνημα πέρασε και τοποθέτησε τους στύλους για την περίφραξη στο τμήμα από τον σταθμό της Ειδομένης έως τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μέχρι στιγμής έχει τοποθετηθεί φράχτης συνολικού μήκους περίπου 1.000 μέτρων, κατά μήκος της γραμμής σε απόσταση πέντε μέτρων από τον άξονά της.

Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, η διοίκηση, σε περίπτωση που ο διαγωνισμός της 20ης Ιουνίου αποβεί άγονος, έχει προετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης. Στις προτεραιότητές της είναι η βελτίωση της εμπορευματικής λειτουργίας με νέο τροχαίο υλικό, η δημιουργία διαμεταφορικής εταιρείας, η πρόσληψη 113 μηχανοδηγών, η δημιουργία νέου οργανογράμματος κ.ά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΠΟΣΟ ΕΙΧΕ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΗΡΕ ΚΑΤΙ Ο ΟΣΕ;

 2. avatar Γιαγιά με μπιμπερό

  Τα αξία έχουν για τον περήφανο και πλέρια δημοκρατικό ελληνικό λαό, 2,5 ψωροεκατομμύρια μπροστά στην αλληλεγγύη; Είμαστε οι μόνοι που είμαστε εντελώς μα εντελώς αλληλέγγυοι. Όταν πια μας δώσουν και το νόμπελ... εκεί να δεις.

 3. avatar Μπράβο ρε παιδιά

  Και τώρα ας δούμε τι θα πρέπει να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος σε εισιτήρια για να καλύψει την ζημιά...

 4. avatar Με κέρδη 2,75 εκατ. έκλεισε το 2015, για τις 70 ημέρες αποκλεισμού οι ζημίες ανέρχονται στα 2,5 εκατ.

  Το ισοφαρίσανε οι λαθρομετανάστες!

  1. avatar Celtic

   Χαχα! Είχαν καλή διαιτησία....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει