Τεράστιας σημασίας όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την οικονομία, χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι της Alpha το μεγάλο τραπεζικό deal. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία ανακοινώθηκε μια ιστορική συμφωνία συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών της χώρας (Alpha Bank-Eurobank).

Η σημασία της συμφωνίας είναι τεράστια όχι μόνο για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά συνολικά για την ελληνική οικονομία, αφού για πρώτη φορά μετά την υπογραφή του μνημονίου επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού εισέρχονται στην χώρα μας. Ως εργαζόμενοι χαιρετίζουμε τη μεγάλη αυτή συμφωνία ως μια διαδικασία με όραμα, για κάτι πολύ μεγάλο, που θα διαμορφώσει όρους ασφάλειας και σιγουριάς για όλους.

Η διασφάλιση εργασία και η επαγγελματική προοπτική είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την επιτυχία αυτού του μεγάλου εγχειρήματος. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι και στις δύο τράπεζες θα δώσουμε τον καλύτερό εαυτό προς την κατεύθυνση αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Alpha είχαν αντιδράσει σθεναρά στην πρόταση για συγχώνευση της τράπεζας με την Εθνική.