Συνεχείς διαβουλεύσεις πραγματοποιούνταν μέχρι τα ξημερώματα μεταξύ κυρίως των επενδυτικών οίκων, οι οποίοι είναι και οι σύμβουλοι των δύο πλευρών, ώστε να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη Eurobank «δουλεύουν» η Goldman Sachs και η Barclays, ενώ για την Alpha, η Citigroup και η Jp Morgan.

Στις δύο μετά το μεσημέρι, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών θα παραχωρήσουν στο Hilton, σουίτες του οποίου έχουν μετατραπεί σε στρατηγεία της νέας τράπεζας, συνέντευξη Τύπου.

Εκεί, αναμένεται να διευκρινίσουν τη μετοχική σύνθεση της Alpha Eurobank (όπως έχει διαρρεύσει ότι θα λέγεται, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις), τους όρους, υπό τους οποίους θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ρόλο και τις προθέσεις του αραβικού fund, ανάλογα με την τιμή που θα οριστεί -, και το ποιος θα αναλάβει ποια θέσει.

Η μέχρι σήμερα ενημέρωση, που έχουμε στη διάθεσή μας, αναφέρει ότι πρόεδρος θα είναι ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος, διευθύνοντες σύμβουλοι ο Δημήτρης Μαντζούνης (ceo της Alpha) και ο Νίκος Νανόπουλος (ceo της Eurobank), ενώ θέση στο διοικητικό συμβούλιο θα έχουν και οι γενικοί διευθυντές της Alpha, κ.κ. Αρώνης, Θεoδωρίδης, Φιλάρετος και οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Καραμούζης, Μπαλλής και Κοκαλίδης.

Η νέα τράπεζα θα είναι η μεγαλύτερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη και 25η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με ενεργητικό 150 δισ. ευρώ, δίκτυο 2.000 καταστημάτων, 36.000 εργαζόμενους και παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες. Θα αριθμεί 8 εκατομμύρια πελάτες και καταθέσεις 80 δισ. ευρώ.