«Έκλεισε» η συμφωνία για συγχώνευση Alpha Bank με Eurobank

Τη Δευτέρα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:16
27/08/2011
«Έκλεισε» η συμφωνία για συγχώνευση Alpha Bank με Eurobank
1
loading

Συγχωνεύονται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Alpha Bank με την Eurobank, με συμμετοχή funds από το Κατάρ, δημιουργώντας νέα δεδομένα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα συμπεριλαμβάνεται στις 25 μεγαλύτερες της Ε.Ε. ενώ από τη συγχώνευση θα προκύψει η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη των δύο εμπλεκόμενων τραπεζών, οι ανακοινώσεις της συγχώνευσης θα γίνουν τη Δευτέρα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών.

Η νέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών.

Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δοθεί το έναυσμα για αναδιάταξη των δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μέσω ενός νέου κύκλου τραπεζικών εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η συμμετοχή του Κατάρ εκτιμάται ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές του, ενώ θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν γενικότερα και για την ελληνική οικονομία. Θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στο άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς με ότι συνεπάγεται αυτό για την διοχέτευση της πολυπόθητης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε να κινητοποιηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Yannis X

    Τωρα καταλαβαμε γιατι βουλιαξε το χρηματιστηριο. Παντως καλη αρχη ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθησουν και οι υπολοιπες!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει