Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ παρουσία και του Πολ Τόμσεν, από την πλευρά του Ταμείου. Την παρουσία του κ. Τόμσεν στην συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με την κυρία Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

«Μιλήσαμε μόνο μια φορά με την κ. Λαγκάρντ για το ελληνικό ζήτημα και αυτό που μπορώ να πω είναι πως θέλουμε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου η γερμανίδα Καγκελάριος, ενώ για το θέμα του ελληνικού χρέους τόνισε πως  «δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα μέσα στην ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν άλλες προσεγγίσεις για το θέμα».

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

«Σαφώς, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε και ιδιαίτερα εκεί που πρέπει να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, ώστε να ευημερεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.