Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «B-», από «CCC+» προηγουμένως προχωρά η Standard & Poor’s, ενώ το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό.

Στην έκθεσή της η S&P επισημαίνει ότι η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό με τους όρους του προγράμματος στήριξης των 86 δισ. ευρώ που συμφώνησε με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ισχυρότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017 μετά τη σταθεροποίησή της φέτος προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο B- από το CCC+.

«Η πρόγνωσή μας για την ελληνική οικονομία είναι για ένα ακόμη έτος ουσιαστικά μηδενικής ανάπτυξης, που θα ακολουθηθεί από μία πιο ισχυρή ανάκαμψη», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η οικονομία απέδειξε ότι ήταν πιο ανθεκτική από ότι αναμενόταν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MarketWatch.