Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), υποστηρίζοντας ότι το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων που εισάγει η κυβέρνηση, «οδηγεί σε μια νέα παγίδα ύφεσης και υπερχρέωσης».

Κι αυτό, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, γίνεται «με ταχεία και αποσπασματική διαδικασία, χωρίς να παρέχονται τα στοιχειώδη χρονικά περιθώρια οργανωμένης διαβούλευσης, καθώς το νομοσχέδιο τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση στις 10 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ολοκληρώθηκε στις 9 το πρωί της 12 Οκτωβρίου».

Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου, σε συνδυασμό με τις επιπρόσθετες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα, θα καθηλώσει την ελληνική οικονομία σε νέο ασταθές χαμηλό σημείο ισορροπίας, «καθώς το νέο πακέτο μέτρων προωθείται χωρίς προσαρμογές στις ανάγκες της χώρας και χωρίς καμία οικονομική λογική».

Η ΓΣΕΒΕΕ υπενθυμίζει ότι «από τις αρχές του 2014 είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή στα εισοδήματα και τις συντάξεις θα μειώσει εκ νέου την κατανάλωση, την εγχώρια ζήτηση και την επένδυση».

Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα η ΓΣΕΒΕΕ διατυπώνει τις διαφωνίες της αναλυτικά για όλα τα θέματα, αλλά και τις προτάσεις της.