ΟΕΒ: Να αποσυρθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Επιστολή στον πρωθυπουργό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:35
25/08/2015
ΟΕΒ: Να αποσυρθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
1
loading

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών (ΟΕΒ) και Εμπόρων Αρκαδίας, με την οποία ζητά την απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η πολυσέλιδη επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «εξ' όσων γνωρίζουμε και εξ' όσων ο ίδιος ο υπουργός σας, κύριος Τσακαλώτος έχει δηλώσει, ήταν δική σας επιλογή στην λογιστική εξεύρεση πόρων συνεκτιμώντας συντεχνιακές προτιμήσεις ή ελαχιστοποιώντας εύλογες αντιδράσεις, χρεώνοντας κουτοπόνηρα στους ιδιώτες εκπαιδευτικούς προθέσεις φοροαποφυγής».

Επισημαίνεται ότι σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει ΦΠΑ στην εκπαίδευση και σημειώνεται πως, «ο συμψηφισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης με το βόειο κρέας από τον υπουργό και η προτίμηση του στα εισαγόμενα μοσχάρια, αν δεν είναι παραίσθηση αϋπνίας, είναι απαράδεκτα επικίνδυνη εκτροπή. Απαξιώνει την εκπαίδευση και προδίδει μια υφέρπουσα προσπάθεια απομάκρυνσης των λαϊκών στρωμάτων από την εκπαίδευση και τη μόρφωση (όπως όλως τυχαίως συμβαίνει και στην Αγγλία)».

Η ΟΕΒ Αρκαδίας καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να διορθωθεί το λάθος υπογραμμίζοντας πως, «χρόνος υπάρχει πάντα αν υπάρχει η βούληση όπως λέτε για να αντισταθμίσετε τις αρνητικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου. Είναι στο χέρι σας να μετατρέψετε τη δυσκολία σε ευκαιρία χτίζοντας ένα πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο που θα αλλάξει τα πάντα, θα επιβάλει στόχους, ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες για όλους, ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να αντιστρέψουμε την αδρανή πορεία παρακμής που ακολουθούμε ως έθνος πολλές δεκαετίες. Αν μη τι άλλο φροντίστε τουλάχιστον η εκπαίδευση δημόσια ή ιδιωτική να καταφέρει να συμβαδίσει με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης». Προσθέτοντας πως, «σε αντίθετη περίπτωση εκτός από τις άλογες, περιθωριακές και δραχμολάγνες συνιστώσες σας, θα βάλετε απέναντι και τις λογικές προοδευτικές παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας με ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα και την κοινωνία».

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Φ

    Ολος ο κόσμος ανησυχεί για τη βουτιά που έχει κάνει εκπαίδευση που συνεχώς, με ολα τα χρώματα και τα κόμματα , είναι στη βαση της πολιτικής ατζέντας μαζι με την Υγεία. Αυτο και η βαρβαρότητα του ισοδυναμου με την εκπαίδευση βοειου κρέατος σε νομο του κράτους δείχνει περίτρανα το επίπεδο του πολιτισμού μας και αυτών που επιλέγουμε να κυβερνήσουν τη χώρα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει