Ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας με αντικείμενο το πώς θα καλυφθεί η τρύπα, που προέκυψε από την υπαναχώρηση του υπουργού οικονομικών, σε ό,τι αφορά το μέτρο της επιστροφής του οφέλους πάνω από 300 ευρώ.

Πρόκειται για τη ρύθμιση, με την οποία καλούνταν οι φορολογούμενοι να δώσουν πίσω στο Δημόσιο τα χρήματα άνω αυτού του ποσού, που κέρδισαν από το μέτρο των αποδείξεων το 2010, δηλαδή για τις φετινές δηλώσεις, ακόμα και αν έχουν ήδη λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε πίσω το μέτρο, δημιουργώντας, όμως, ταυτόχρονα μια τρύπα 600 εκατομμυρίων ευρώ στο μεσοπρόθεσμο.

Έτσι, άρχισε, όπως αποκάλυψε χθες το newsbeast.gr, ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ώστε να συμφωνηθούν το μέτρο ή τα μέτρα, που θα καλύψουν αυτό το κενό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής, με τις προκρινόμενες λύσεις να είναι η διεύρυνση της περαίωσης σε όσους είχαν αποκλειστεί (δηλαδή με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ) και η περαιτέρω περικοπή δαπανών. Οι τελικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τον κ. Βενιζέλο σήμερα στη Βουλή.