Κάθε καθυστέρηση της χορήγησης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα κινδυνεύει να παρασύρει το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση αξιοπιστίας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι ζητώντας να μην υπάρξει καθυστέρηση.

«Το να μην επέμβουμε σήμερα υπέρ της Ελλάδας εμπεριέχει τον κίνδυνο ολόκληρη η Ευρώπη, χωρίς να εξαιρείται καμία χώρα, να εκτεθεί σε μία κρίση αξιοπιστίας, και απέναντι στις αγορές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός ενώπιον των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από το «Aa2» που βρίσκεται σήμερα.

Ζητώντας τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν, ο Φράνκο Φρατίνι εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίησή για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες από το κοινοβούλιο η ελληνική κυβέρνηση, θεωρώντας την προοίμιο της έγκρισης του νέου προγράμματος λιτότητας που ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.