Αγοραστική φρενίτιδα έχει πιάσει τους Έλληνες που αναζητούν επενδυτικό καταφύγιο στο χρυσό με αποτέλεσμα η Τράπεζα της Ελλάδος να έχει πουλήσει, στο επενδυτικό κοινό, 60.000 λίρες από τις αρχές του έτους ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεπουλήσει τόσο σε ράβδους όσο και στα επενδυτικά προϊόντα που συνδέονται με τον χρυσό.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η φημολογία των τελευταίων μηνών ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη και ενδεχομένως θα επιστρέψει στη δραχμή, οδήγησαν τους καταθέτες ποσών από 2.000 έως και 20.000 ευρώ να «αγοράζουν χρυσό», αναζητώντας το πλέον ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε εποχές οικονομικής κρίσης.
Το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος του 2010, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πουλήσει στο πελατειακό κοινό, περίπου 60.000 κομμάτια χρυσές λίρες, ενώ ολόκληρο το 2009 είχε διαθέσει 100.000 λίρες!

Ο κίτρινος πυρετός έχει «κτυπήσει» και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι η μόνη Εμπορική Τράπεζα που πουλά λίρες, ράβδους χρυσού και μετοχές που επενδύουν σε προϊόντα χρυσού. Οι επενδυτές, μπορούν να αγοράσουν ράβδους το βάρος των οποίων ξεκινά από 5 γραμμάρια και φτάνει έως 1 κιλό.
Για να αγοράσει κάποιος ράβδους χρυσού θα πρέπει να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όλα τα στοιχεία του να βρίσκονται σε γνώση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: Euro2day.gr