Σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση των απαραίτητων χρημάτων για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες.

Τα ταμειακά διαθέσιμα φαίνεται ότι δεν επαρκούν και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα 150 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του ΙΚΑ.

Η καταβολή των συντάξεων για το δημόσιο και το ΙΚΑ γίνεται τη Δευτέρα, ενώ αγώνας δρόμου υπάρχει και για την καταβολή των συντάξεων και άλλων ταμείων. Η εντολή για την εκταμίευση και τη μεταφορά των ποσών στις τράπεζες και από εκεί στους συνταξιούχους δίνεται σήμερα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη Δευτέρα οι συνταξιούχοι μπορούν να εκταμιεύσουν τις συντάξεις τους.

Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους συνταξιούχους του δημοσίου και του ΙΚΑ είναι 1,24 δισ. ευρώ.

 

Κοινή ανακοίνωση Στρατούλη-Μάρδα

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχείρησε να φανεί χθες καθησυχαστικό. Μάλιστα οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, Δ. Στρατούλης και Δ. Μάρδας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά στην ώρα τους. «Η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της», ανέφερε η ανακοίνωση.