«Μένει να γίνει πολλή δουλειά σήμερα» σχολίασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνάντηση των επικεφαλής των Θεσμών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από την πλευρά του και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά».

Λίγο νωρίτερα, για «απόσταση» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών έκανε λόγο ευρωπαίος αξιωματούχος λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο Reuters, χωρίς να αποκαλυφθεί το όνομά του.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι την Τρίτη δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το διεθνές πρακτορείο Reuters αναφέρει επιπλέον επικαλούμενο τον ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι το ΦΠΑ, το Ασφαλιστικό και η φορολογία των επιχειρήσεων παραμένουν μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις, ενώ τονίζει ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής συζήτηση για απομείωση του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα το Reuters σε έκτακτο τηλεγράφημά του αναφέρει ότι οι «ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ζητώντας συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, στο οποίο θα εγκριθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας».