Απτές προτάσεις από την ελληνική πλευρά διαμήνυσε πως περιμένει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το Eurogroup της Πέμπτης.

«Οι θεσμοί συνέταξαν λογικές προτάσεις που χαλάρωναν αυτό που θεωρούσαν σφιχτό στο παρελθόν. Συλλογικά και από κοινού πρέπει να δουλέψουμε για να φτάσουμε στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις. Περιμένουμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε διαρκώς με γενικές προτάσεις που έρχονται από την ελληνική πλευρά, είναι αόριστες προτάσεις», τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

«Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καλές και θα έρθουν απτές και ρεαλιστικές θέσεις από την Ελλάδα που θα παρουσιαστούν με τρόπο αποδεκτό προς την Κοινότητα», σημείωσε η ίδια.

Μάλιστα, η διευθύντρια του ΔΝΤ προχώρησε σε μια ακόμη πιο σκληρή δήλωση προς την Ελλάδα, ζητώντας να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος «με ενήλικες».

«Μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση εάν υπάρχει διάλογος. Το επείγον θέμα κατά την άποψή μου είναι να αποκαταστήσουμε τον διάλογο με ενήλικες στην αίθουσα», δήλωσε η κα Λαγκάρντ.