Σήμα κινδύνου έστειλε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος υπογράμμισε πως «μας μένουν λίγες μέρες για να αποφύγουμε τα χειρότερα» και συμπλήρωσε πως η κατάσταση όπως πλέον έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολή και ανησυχητική.

«Γνωρίζαμε όλοι εκ των προτέρων πως θα ήταν δύσκολη η σημερινή συνάντηση. Ήλπιζα όμως πως θα βρίσκαμε λύση. Είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και το μη αναστρέψιμο των 19 της ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά τη λήξη του eurogroup και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πρόοδο από τη Ρίγα και μετά. Οι θεσμοί έχουν κάνει τη δουλειά τους και έκαναν τις προτάσεις τους προς την Ελλάδα και δεν υπήρχαν μέσα σε αυτές ούτε θυσίες, ούτε τίποτα σχετικό. Περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα. Η μπάλα βρίσκεται και παραμένει στην Ελληνική πλευρά».

Στη συνέχεια ο επίτροπός της Κομισιόν έκανε ακόμα πιο δραματικούς τους τόνους σημειώνοντας πως η κατάσταση με την Ελλάδα είναι: «δύσκολη και ανησυχητική. Στις 30 Ιουνίου είναι το τέλος της διαδρομής,. Μας μένουν λίγες μέρες για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Προσεγγίζουμε προς το τέλος. Η Κομισιόν κάνει έκκληση στην ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε εύλογους συμβιβασμούς για να αποφευχθεί μια καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε νυχθημερόν για να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Είναι δύσκολο αλλά είναι αναγκαίο».