Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οδηγήθηκε στην κίνηση υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας από τους επενδυτές της εξ αιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της κατά τους τελευταίους κυρίως μήνες απόρροια της οικονομικής ύφεσης και των δυσμενών επιπτώσεων που επηρέασαν αναπόφευκτα τόσο τη ρευστότητα, όσο και την κερδοφορία της εταιρείας.

Επιπλέον οι αυξημένες υποχρεώσεις έναντι των προμηθευτών και η σφιχτή πολιτική πιστώσεων που ακολουθούν με μείωση των ημερών πίστωσης ειδικά τους τελευταίους μήνες, απόρροια της ύφεσης, παράλληλα με τη μείωση του κύκλου εργασιών λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της ρευστότητας της εταιρείας και την προσωρινή δυσχέρεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας έως και σήμερα 16/7/2010 ανέρχονται στο ποσό των 20,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας με τους 3.500 εργαζόμενους δηλώνει αποφασισμένη και κινείται με κάθε δυνατό τρόπο για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Ήδη τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη πλάνο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί σειρά ενεργειών όπως, η εξυγίανση του δικτύου των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων καταστημάτων στρατηγικά τοποθετημένων.

Παράλληλα, προχώρησε στην πώληση του ποσοστού συμμετοχής της θυγατρικής ΒΗΤΑ ΠΙ στην εισηγμένη στο ΧΑ ΕΛΓΕΚΑ, ενέργεια η οποία ενίσχυσε τη ρευστότητα της εταιρείας κατά 14,8 εκατ. ευρώ.