Μόλις πέντε μετοχές, και μάλιστα με εμφανώς αμυντικά χαρακτηριστικά, συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές της HSBC για την ελληνική αγορά για το δεύτερο εξάμηνο.

Ειδικότερα, η κορυφαία τράπεζα τονίζει ότι οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερα από τη λογιστική τους αξία, κάτι που οφείλεται στην επιφυλακτικότητα των ξένων απέναντι στην Ελλάδα και στις ανησυχίες για αναδιαπραγμάτευση χρέους.

Έτσι, η ΗSBC επισημαίνει ότι διατηρεί επιφυλακτική στάση και επιλέγει μόλις πέντε μετοχές από την ελληνική αγορά, για τις οποίες διατηρεί το χαρακτηρισμό «overweight».

Είναι η Coca Cola (με τιμή-στόχο στα 22 ευρώ), ο ΟΠΑΠ (με τιμή-στόχο στα 17 ευρώ), η Τράπεζα Κύπρου (τιμή-στόχος στα 4,4 ευρώ), η Μέτκα (με τιμή-στόχο στα 14 ευρώ) και η ΕΧΑΕ (με τιμή-στόχο στα 6 ευρώ).

Η HSBC τονίζει ότι το προφίλ απόδοσης – ρίσκου της αγοράς θα βελτιωθεί σημαντικά από τη στιγμή που θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές ενέργειες, ενώ τονίζει ότι η χώρα θα μείνει στο επενδυτικό περιθώριο έως ότου αποκατασταθεί η αξιοπιστία της.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε περίπτωση ανοδικής κίνησης της αγοράς αναμένεται εντυπωσιακή υπεραπόδοση από τις τράπεζες.

Αν και από την αρχή του έτους έως σήμερα η HSBC είχε προχωρήσει σε περικοπές των κερδών ανά μετοχή κατά 40% για το 2010 και κατά 35% για το 2011, τώρα εκτιμά ότι θα υπάρξει συρρίκνωση των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 37% το 2010 και ανάκαμψη της τάξης του 30% το 2011.