Ξεκινούν από αύριο οι πληρωμές της πρώτης δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ, με επίσημη ημερομηνία καταβολής την 31η Μαρτίου, ενώ αύριο ανοίγει και η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις.

Το επίδομα καταβάλλεται μέσω προπληρωμένης κάρτας, με τους δικαιούχους να μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών έως το 50% του ποσού, ενώ το υπόλοιπο διατίθεται αποκλειστικά για ηλεκτρονικές αγορές.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες πληρωμές, οι δόσεις του επιδόματος καταβάλλονται ανά περίπου δύο μήνες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Αναλυτικά:

  • Η δεύτερη διμηνιαία δόση (Μαρτίου – Απριλίου) θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου 2026.
  • Η τρίτη διμηνιαία δόση (Μαίου- Ιουνίου) θα πληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2026.
  • Η τέταρτη διμηνιαία δόση ( Ιουλίου- Αυγούστου) έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2026.
  • Η πέμπτη διμηνιαία δόση (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου) θα δοθεί στις 30 Νοεμβρίου 2026.
  • Η έκτη και η τελευταία διμηνιαία (Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου) δόση για το τρέχον έτος αναμένεται να καταβληθεί μεταξύ 19 και 24 Δεκεμβρίου 2026.