Τον Αλέξη Μητρόπουλο, πρόεδρο της ΕΝΥΠΕΚΚ φιλοξένησε σε ζωντανή σύνδεση η δημοσιογράφος Σοφία Μύτιλη στην εκπομπή «Υπάρχει Λύση» του Attica Tv ο οποίος μίλησε για το «αγκάθι» της Προσωπικής Διαφοράς.

«Και το μικρό 3% το οποίο επί της ουσίας ήταν μεικτό για τους συνταξιούχος, που είναι 1,95 καθαρό, αντιλαμβάνεστε τι ανεπαίσθητα, τι λίγο συνέβαλε στα εισοδήματα των συνταξιούχων μας, οι οποίοι έχουν λεηλατηθεί όλα αυτά τα χρόνια και τώρα έχουν το 6% το οποίο παραμένει τόσα χρόνια και το πληρώνουν ακόμα χήρες και ορφανές, για την σύνταξη του αείμνηστου πατέρα ή συζύγου τους. Και βεβαίως είναι η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων που αρκετοί δημοσιογράφοι, βγάζουν στην επικαιρότητα, σενάρια ανασχεδιασμού της, περιορισμού της αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτός ο απαράδεκτος φόρος –γιατί περί φόρου πρόκειται, έτσι τον λένε όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί- σε βάρος του ενός τετάρτου των συνταξιούχων επιβάλλεται, εισπράττεται και βεβαίως δεν λέει κανένας να καταργηθεί» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος.

Στην συνέχεια, σχολιάζοντας τον Νόμο Κατρούγκαλου, σημείωσε πως: «Εφαρμόζεται κατά γράμμα και σχολαστικότατα διότι όλες οι διατάξεις επαναλήφθηκαν, ενσωματώθηκαν, θωρακίστηκαν και ενισχύθηκαν με τον Νόμο Βρούτση. Άρα είναι καιρός πια αντί της αύξησης του 3% μεικτά, σε συντάξεις που έχουν δεινοπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια, να υπάρξει μια σημαντική ενίσχυση, που ο πληθωρισμός τροφίμων, ταλανίζει και περιορίζει τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων».

Αναφορικά με τις υψηλές εισφορές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τους συνταξιούχους να μην μπορούν να λάβουν την σύνταξή τους, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε πως: «500.000 είναι οι οφειλέτες σοβαρών ποσών απέναντι στον ΕΦΚΑ, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων και λιγότερο αγροτών. Εξ’ αυτών 300.000 και πλέον αδυνατούν να πάρουν σύνταξη λόγω χρεών προς τον ΕΦΚΑ. Από τις 300.000, μόνο 7-10.000 θα ωφεληθούν της νέας διάταξης που αύξησε το πλαφόν. Με τους άλλους 295.000 τι θα γίνει;».