Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά έχουν στριμωχθεί, υπάρχουν μερικές κινήσεις που βοηθούν την τσέπη μας και τη ζωή μας.

-Κόψτε τα σωληνάρια που περιέχουν, για παράδειγμα, υγρό make up, οδοντόπαστα, κρέμα μαλλιών κλπ με ψαλίδι στη μέση. Θα εκπλαγείτε από το πόσο περιεχόμενο πετάτε κάθε φορά, νομίζοντας ότι η συσκευασία έχει αδειάσει.

– Προτιμήστε το σαπούνι από το αφρόλουτρο. Διαρκεί περισσότερο, είναι ασύγκριτα φθηνότερο και –με τις προσμίξεις ενυδατικής κρέμας στα «τελευταίας γενιάς» σαπούνια– δεν υπάρχει καμία διαφορά για το δέρμα.

– Ψήστε στο φούρνο πολλά φαγητά μαζί, τα οποία εν συνεχεία θα διατηρήσετε στην κατάψυξη για την υπόλοιπη εβδομάδα. Έτσι θα εξοικονομήσετε ρεύμα και χρόνο -που ως γνωστόν είναι χρήμα.

– Κόψτε τα νεράντζια που μαραζώνουν στις νεραντζιές των πεζοδρομίων και δεν τους δίνει σημασία κανείς, και κάντε μαρμελάδα.

-Καθιερώστε «Κυριακές στο σπίτι» με φίλους και οικογένεια: ο καθένας μαγειρεύει εκ περιτροπής στο σπίτι του, οι καλεσμένοι αναλαμβάνουν το κρασί και/ ή το γλυκό.

-Πηγαίνετε την σπιτική κηπουρική ένα βήμα παραπέρα: φυτέψτε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά από τους φίλους σας, και οργανώστε ανταλλαγές του τύπου «να σου δώσω πατάτες, να μου δώσεις κρεμμύδια», αποτίοντας φόρο τιμής στην χρυσή εποχή προ εφεύρεσης του μέσου που μας έφτασε ως εδώ.

-Εντάξτε στην διατροφή σας τρία φρέσκα φρούτα ή λαχανικά την ημέρα και δύο μερίδες όσπρια την εβδομάδα και ξεχάστε για πάντα τα πανάκριβα συμπληρώματα βιταμινών από το φαρμακείο.

-Θυμηθείτε τις συνταγές των γιαγιάδων μας: κοτόσουπα για το κρύωμα, φασκόμηλο για το στομάχι, τσάι του βουνού με μέλι για τον λαιμό, εισπνοές πάνω από αλατόνερο που βράζει για να ανοίξει η βουλωμένη μύτη. Τα φάρμακα, ούτως ή άλλως, έχουν παρενέργειες.

-Μεταποιήστε μόνες τα παλιά σας ρούχα: ένα ψαλίδι, μια βελόνα και μια κλωστή μπορούν να κάνουν θαύματα. Κάντε το παλιό σας τζιν σορτσάκι, όπως κάναμε στα τιμημένα 80s, ενώστε δύο ή περισσότερα υφάσματα για να δημιουργήσετε ένα patchwork που θα δώσει νέα πνοή στην παλιά σας μαύρη φούστα.

– Φτιάξτε μάσκες προσώπου και μαλλιών και κρέμες απολέπισης, με φυσικά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα. Πάρτε ιδέες από εδώ και από εδώ.

-Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα σαμπουάν και κρέμας μαλλιών: ίση με το μέγεθος του νομίσματος των 2 ευρώ. Μεγαλύτερη ποσότητα στην καλύτερη περίπτωση πηγαίνει χαμένη, στην χειρότερη –αν έχετε για παράδειγμα λιπαρά μαλλιά– σας κάνει κακό.

-Σχεδιάζοντας την εκδρομή σας, προσπαθήστε να αποφύγετε τους δρόμους με διόδια –κι ιδιαίτερα εκείνους με αδικαιολόγητα υψηλά διόδια, όπως η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

– Επενδύστε σε ένα ποδήλατο. Θα σας κοστίσει περί τα 300 ευρώ, αλλά θα «βγάλει» τα λεφτά του σε λίγους μήνες, αφού δεν θα πληρώνετε ούτε βενζίνη ούτε εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς.

-Διαβάστε προσεκτικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας και, όταν έρθει η ώρα να το ανανεώσετε, αφαιρέστε όλες τις καλύψεις τύπου «καταστροφή από τρομοκρατική ενέργεια» (εκτός αν έχετε βάσιμες υποψίες πως οι Πυρήνες της Φωτιάς θα χτυπήσουν το γκαράζ του σπιτιού σας) ή «χτύπημα κεραυνού» (σοβαρά τώρα, πόσες πιθανότητες υπάρχουν;)

Πηγή: in2life.gr