Την ολοκλήρωση των πρώτων αξιολογήσεων των αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» της δέσμης «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021-2027), ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Επιλέξιμες αιτήσεις

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση 104 αιτήσεων τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας και ώρας οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο ΟΠΣΚΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης αποτελεσμάτων αξιολόγησης, 78 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικής επιχορηγούμενης δημόσιας δαπάνης 5.511.594 ευρώ κρίνονται επιλέξιμες.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων ΟΠΣΚΕ για το αναλυτικό αποτέλεσμα αξιολόγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι δύναται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 7 εργάσιμων ημερών από την επομένη κοινοποίησης του τελικού πορίσματος αξιολόγησης, να υποβάλουν διοικητική ένσταση μέσω του ΟΠΣΚΕ όπως ορίζει η πρόσκληση της δράσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να αναγγελθούν και άλλες αποφάσεις έγκρισης αποτελεσμάτων αξιολόγησης αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δέσμη δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».

Σε τι στοχεύει η δράση

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω δράση ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.