Με αφορμή το θέμα «Δεν είμαστε απειλή, είμαστε ελληνόπουλα», αναγνώστης του newsbeast.gr μας έστειλε τις παρακάτω σκέψεις τις οποίες φιλοξενούμε ως έχουν…

Από την περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα γράφτηκαν στο εν λόγω άρθρο του newsbeast.gr 24 σελίδες σχόλια αναγνωστών μέχρι τώρα, πράγμα που δείχνει πως το θέμα έχει αναδειχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα.

Διάβασα προσεκτικά όλα τα σχόλια και ένοιωσα την ανάγκη να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου και πληροφορίες για όσους τις αγνοούν ή δεν θέλουν καν να τις βάλουν στην ζυγαριά της δικαιοσύνης ή δεν θέλουν να δουν το πρόβλημα με όλες του τις διαστάσεις.

Πιάνοντας τα πράγματα απ την αρχή θα αναφέρω πως όταν έφτασαν οι πρώτοι αλβανοί, «ανεπάγγελτοι», «άξεστοι», «αγράμματοι» και «πεινασμένοι», τότε τα «καλόψυχα αφεντικά» λόγω έλλειψης φτηνών εργατικών χεριών στα χωράφια, στην οικοδομή και αλλού τους πρόσφεραν χαμηλό μεροκάματο τροφή και στέγη και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ιστορίες εκμετάλλευσης των ξένων εργατών που εκδιώχτηκαν απλήρωτοι από μπαταχτσήδες αφεντικά με την απειλή να τους καταδώσουν στην αστυνομία γιατί δεν είχαν χαρτιά , έχουμε ακούσει και διαβάσει όλοι μας.

Στο μεγάλο μπαμ της οικονομίας της προολυμπιακής περιόδου 1996-2004, οι μετανάστες με φτηνότερο μεροκάματο στήριξαν την κερδοφορία των αφεντικών ειδικότερα στον κατασκευαστικό κλάδο κάνοντας τους εργολάβους ευτυχισμένους.

Ο ανεπάγγελτος αλβανός έγινε πλέον νοικοκύρης οικογενειάρχης και περιζήτητος «ειδικευμένος» εργάτης , ενώ ταυτόχρονα το κενό του ανειδίκευτου για τη σκληρή δουλειά κάλυψαν πλέον «οι τριτοκοσμικοί» που έφταναν κατά συρροή.

Εργάτες στις λάντζες των εστιατορίων, εργάτες της γης και της κτηνοτροφίας, εργάτες στα ψαράδικα και στις φορτοεκφορτώσεις έγιναν οι πακιστανοί, οι μπαγκλαντέζοι, οι ιρακινοί αλλά και οι αιγύπτιοι. Οι αλβανοί, οι ρωσοπόνιοι, οι ρώσοι και οι πολωνοί έγιναν πλέον οι μάστορες, οι μικροεργολάβοι και μικρομαγαζάτορες, επιβεβαιώνοντας την εξέλιξη της μετανάστευσης ανά τον κόσμο.

Φυσικά όπως συνέβαινε πάντα όπου έχει υπάρξει μεταναστευτική ροή, μαζί με όλους τους φιλήσυχους μετανάστες-εργάτες έφτασαν οι κακοποιοί και οι επιρρεπείς στην παρανομία αλλοδαποί.

Μη ξεσηκώνεστε μερικοί να μου πείτε, μα και οι Έλληνες ήταν μετανάστες αλλά πετυχημένοι και νομοταγείς, γιατί διαβάζοντας ιστορικές αναδρομές και στατιστικές για την παγκόσμια μετανάστευση θα βρούμε αρκετές μαύρες σελίδες που αναφέρονται σε εγκληματικές δράσεις και παραβατικές συμπεριφορές ελλήνων μεταναστών τόσο στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία από τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και στην Ευρώπη από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, όπως θα βρούμε αρκετές αναφορές για ρατσισμό και πογκρόμ εναντίων τους.

Στη χώρα μας, λόγω έλλειψης πόρων και υγιούς, οργανωμένου οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και έλλειψης οργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των αλλοδαπών η κατάσταση κατέστη ανεξέλεγκτη.

Το πρόβλημα ξεκίνησε απ’ τον κ. Σαμαρά που άνοιξε ανεξέλεγκτα τα σύνορα ενός ξεβράκωτου και ανοχύρωτου κράτους χωρίς υποδομές και μεταναστευτική πολιτική. Σήμερα αυτός ο κύριος σημερινός πρωθυπουργός , αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, λουφάζει και κάνει το κουνέλι, βάζοντας τον κ. Δένδια να βγάλει το φίδι απ την τρύπα που εκείνος άνοιξε.

Να θυμίσω στους νεοδημοκράτες, πρώην νεοδημοκράτες και μετέπειτα ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και σήμερα νεόκοπους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής το σύνθημα επί Μητσοτάκη «Αλήτη, Προδότη, Σαμαρά».

Είναι πρωτοφανές φαινόμενο για ένα ευρωπαϊκό κράτος να παρουσιάζει εικόνες διάλυσης και ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου στο επίπεδο της ασφάλειας των πολιτών και της ομαλής διαβίωσης τους. Με την εισροή της μάζας των μεταναστών και την αύξηση της εγκληματικότητας φάνηκε η γύμνια της κρατικής μηχανής στη διαχείριση ενός αναμενόμενου φαινομένου και η έλλειψη πρόβλεψης και πρόληψης καταστάσεων κινδύνου.

Το μόνιμο πρόβλημα της άμεσης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού λόγω αδιαφορίας, με την τροχοπέδη της τεράστιας γραφειοκρατίας, παρουσιάζεται σ όλο του το μεγαλείο μετατρέποντας ένα πρόβλημα οργανωτικής δομής σε γεγονός κοινωνικής έκρηξης.

Η μεταναστευτική εμπειρία των Ελλήνων καθιστά τους κρατούντες δύο φορές υπεύθυνους και ένοχους απέναντι στην κοινωνία. Όλα σχεδόν τα λαμόγια που πέρασαν η βρίσκονται ακόμα σήμερα σε κυβερνητικές καρέκλες δεν έχουν καμία δικαιολογία άγνοιας. Όλοι τους έχουν ζήσει και σπουδάσει σε κράτη του εξωτερικού με εμπειρία και οργανωμένες δομές στο μεταναστευτικό. Ένα καλό copy-paste θα μας έσωζε, τρομάρα τους.

Αντί αυτού και χωρίς κανείς τους να πάρει χαμπάρι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε γίνει χώρα υποδοχής χωρίς την θέληση μας. Οι πόλεμοι η πείνα και η καταπίεση στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής σε συνδυασμό με της καλές εποχές της ανάπτυξης καθώς και η ευκαιρία σαν πύλη προς την Ευρώπη, οδήγησε στην εισβολή και συσσώρευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έψαχναν ένα καλύτερο αύριο. Όμως οι πύλες έκλεισαν και οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίστηκαν αναγκαστικά στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετανάστες που έχουν εργασία και εξασφαλίζουν τα προς το ζην, κατηγορούνται από πολλούς ανεγκέφαλους πως δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές. Αυτό είναι ένας τεράστιος μύθος και αισχρή προπαγάνδα. Όλοι οι μετανάστες που δουλεύουν ζητούν να είναι δηλώνονται νόμιμα στο ΙΚΑ εφόσον έχουν ανάγκη τα ένσημα για να ανανεώνουν κάθε χρόνο μάλιστα τις άδειες παραμονής και εργασίας. Όταν δεν βρίσκουν δουλειά με ασφάλιση, γιατί τα «τίμια ελληνικά αφεντικά» εισφοροδιαφεύγουν συστηματικά, αναγκάζονται να πληρώνουν τα ένσημα στη μαύρη αγορά, όποιος δεν γνωρίζει τον τρόπο ας ρωτήσει.

Το μεγαλύτερο όμως και αισχρότερο πανηγύρι αρμέγματος των μεταναστών είναι η επαφή τους με τους γραφειοκράτες. Πέραν του ετήσιου και νόμιμου «χαρατσιού» των 200€ κατ άτομο, υπάρχουν και τα εξτράκια που καρπώνονται δικηγόροι, υπάλληλοι και λοιποί διεκπεραιωτές για την έκδοση της πολυπόθητης άδειας. Όποιος γνωρίζει ρωσικά, βουλγάρικα, ρομανικά και άλλες γλώσσες μεταναστών ας αγοράσει μια εφημερίδα τους να δει τις αγγελίες των καλών υπηρεσιών λογιστών, δικηγόρων και άλλων επιτήδειων.

Το πάρτι με τους μετανάστες είναι πλούσιο και καλά κρατεί αφού μιλάμε για χορό εκατομμυρίων. Αυτό συνοδεύεται από τα υπέρογκα ενοίκια για τις τρώγλες των ιδιοκτητών ακινήτων, όπου σε άθλιες συνθήκες για να αντεπεξέλθουν οικονομικά, ζουν στοιβαγμένοι σ έναν ακατάλληλο χώρο για διαμονή ανθρώπων κατά ομάδες, ενοικιοστάσια τρώγλες που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κατοικήσει Έλληνας. Φυσικά πάντα χωρίς συμβόλαιο με το μαύρο χρήμα να ρέει άφθονο, εφόσον οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται και πληρώνουν αδιαμαρτύρητα.

Μη φοβάστε όμως τίποτε δεν αλλάζει ανά τον κόσμο, τα ίδια πέρασαν και οι Έλληνες παντού.

Όποιος δεν πιστεύει ας ρωτήσει εναπομείναντες ανθρακωρύχους του Βερβιέ (Verviers) και της Λιέγης (Liege) στο Βέλγιο η ακόμα στο γερμανικό Όμπερχαουζεν (Oberhausen) αλλά και αλλού.

Τέλος ας μας πουν απ’ τα αρμόδια υπουργεία τι γίνεται με την χρηματοδότηση της Ε.Ε. για την συγκρότηση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής σε ύψος 370 περίπου εκατομμυρίων εκ των οποίων η τύχη των 162 εκατομμυρίων ευρώ αγνοείται.

Κανείς δεν πρόβλεψε η ίσως δεν ήθελε να πει την αλήθεια στο λαό πως ο Τιτανικός που λέγεται Ελλάδα έχει πάρει ανεξέλεγκτη πορεία προς το παγόβουνο.

Φτάσαμε στο σήμερα που η Πατρίδα με τις επιλογές των διεφθαρμένων πολιτικών και την βασιλεία της κλεφτοκρατίας είναι σε οικονομική, πολιτική και ηθική πτώχευση.

Η οργή που νιώθει ο λαός για την φτώχεια και την ανεργία του ενός τρίτου που επέβαλε η πολιτική των μνημονίων, καθοδηγείτε έντεχνα ώστε να ξεσπάσει στον αποδιοπομπαίο τράγο, τον αδύναμο κρίκο που είναι οι μετανάστες. Αυτός είναι ο αντιπερισπασμός για να μην οδηγηθεί η οργή του λαού σ’ αυτούς που πραγματικά φέρουν την ευθύνη.

Η ευθύνη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αφού κατάφεραν με τις συμπεριφορές του να επιτρέψουν σε άτομα αμφιβόλου ηθικού και πολιτικού αναστήματος νε εισέλθουν στην πολιτική μας σκηνή για να παίξουν το ρόλο του μπαμπούλα και του εθνοσωτήρα. Δύο σε συσκευασία ενός που λέει ο λαός.

Τους επιτρέπουν να λαϊκίζουν και να ψηφοθηρούν, χωρίς ευθύνη και σοβαρότητα, ονομάζοντας σκουπίδια τους μετανάστες (βλέπε ομιλία Κασιδιάρη στη Βουλή), αναμοχλεύοντας τον εθνικισμό και προωθώντας την βία .

Τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στρατολογώντας νέους ανθρώπους και δηλητηριάζοντας τα μυαλά τους με ιδέες του ρατσιστικού ναζισμού.

Η τραγωδία φτάνει στο αποκορύφωμα της γιατί «οι προστάτες της δημοκρατίας» δεν έχουν καταλάβει πως με την ολιγωρία τους θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την δημοκρατία αφού δεν φροντίζουν έγκαιρα να βάλουν φρένο σε τέτοιες συμπεριφορές.

Η αιτία του σχόλιου μου ήταν το άρθρο με τίτλο «Δεν είμαστε απειλή είμαστε ελληνόπουλα» για τα παιδιά των μεταναστών που γεννηθήκαν μεγάλωσαν και ζουν σ αυτόν τον τόπο. Εγώ θα κλείσω λέγοντας πως η απειλή για τα ελληνόπουλα έχει όνομα και λέγεται ρατσιστική-ναζιστική ιδεολογία έχει και επίθετο που λέγεται Χρυσή Αυγή.