Η Ελλάδα είναι υπόλογη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της ανεπαρκούς υποδομής της για την απόθεση περίπου 15 τόνων επικίνδυνων αποβλήτων, που παράγει κάθε χρόνο.

Το 50% αυτών προέρχεται από τα δημόσια νοσοκομεία, πολλά από τα οποία διαθέτουν αποτεφρωτικούς κλίβανους, οι οποίοι όμως δεν λειτουργούν με τις σωστές προδιαγραφές, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές. Σε όλες τις περιπτώσεις η μολυσματική τέφρα καταλήγει σε κάδους των οικιακών απορριμμάτων.

Την εν λόγω εικόνα περιέγραψε η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Ακόμη, προανήγγειλε την προώθηση ΚΥΑ, που θα θέτει κανόνες για την ταξινόμηση, συλλογή και διάθεση των νοσοκομειακών αποβλήτων. Επίσης, θα προωθηθεί η δημιουργία δημοτικού δικτύου, ανάλογο με εκείνο που υπάρχει για τα οικιακά σκουπίδια, το οποίο θα συγκεντρώνει τα επικίνδυνα απόβλητα από τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και θα τα παραδίδει σε κεντρικούς αποτεφρωτήρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.