Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε αστυνομικούς και περίπου 4.000 ακτιβιστές, οι οποίοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου που μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές σε δασώδη περιοχή κοντά στο Γκορλέμπεν στην Κάτω Σαξονία, όπου πρόκειται να αποθηκευτούν τα πυρηνικά απόβλητα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 250 διαδηλωτές επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χαλικόστρωμα των σιδηροτροχιών από τις ράγες, ώστε να μην μπορέσει να προχωρήσει το τρένο.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ για να τους απωθήσουν, ενώ οι ακτιβιστές απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών σπρέι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές κάλυψαν με πίσσα ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και του έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Η κατάσταση δε βρίσκεται ακόμα υπό έλεγχο», δήλωσε αστυνομικός στο Ντάνενμπεργκ.

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Το τρένο, το οποίο μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα συνέχισε την πορεία του προς το Γκορλέμπεν, μετά την προγραμματισμένη δίωρη στάση κοντά στο Ανόβερο.

Νωρίτερα σήμερα, το τρένο με το εξαιρετικά ραδιενεργό φορτίο καθυστέρησε επί περίπου δύο ώρες όταν δύο ακτιβιστές σκαρφάλωσαν σε γέφυρα προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη διέλευσή του.

Στη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 ακτιβιστές, οι οποίοι είχαν πάνω τους εξαρτήματα με τα οποία θα δένονταν στις ράγες.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στο Γκορλέμπεν. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο στις διαδηλώσεις, τις μεγαλύτερες αυτού του είδους.

Το τρένο μεταφέρει 123 τόνους αποβλήτων σε 308 κοντέινερ. Χθες έφθασε στη Γερμανία, όπου περισσότεροι από 16.000 αστυνομικοί είχαν επιστρατευθεί για να προστατεύσουν το φορτίο κατά την μεταφορά του σε μια απόσταση 600 χιλιομέτρων προς το Γκορλέμπεν. Η μεταφορά του θα συνεχιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.