Η λεοπάρδαλη του χιονιού είναι απειλούμενο είδος και εκτιμάται πως λιγότερες από 6.500 ζουν πλέον σε όλο τον κόσμο. Είναι μοναχικά ζώα- εκτός από τις μητέρες που θηλάζουν τα μικρά τους- και κυρίως δραστηριοποιούνται την αυγή και το σούρουπο.

Είναι δε τόσο προσαρμοσμένες στο περιβάλλον τους που δεν είναι καθόλου εύκολο να τις εντοπίσει κανείς, ακόμα κι αν γνωρίζει πως βρίσκονται εκεί.

Με αυτήν την πρόκληση, να φωτογραφίσει λεοπάρδαλη του χιονιού, αποφάσισε να αναμετρηθεί ο φωτογράφος David Jenkins που «πάλεψε» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πολλές αντιξοότητες για να τα καταφέρει.

Έμεινε για δύο εβδομάδες σε ένα χωριό στα Ιμαλάια περιμένοντας να εντοπιστεί κάποια λεοπάρδαλη στην περιοχή. Κι όταν ένα αγόρι ενημέρωσε πως υπήρχαν πρόβατα που είχαν δεχθεί επίθεση στο κοπάδι του, ο 41χρονος και η ομάδα του άρπαξαν τον εξοπλισμό τους και πήραν θέση.

«Καμουφλάρεται τέλεια και ζει σε τόσο αφιλόξενα για τον άνθρωπο μέρη», περιέγραψε στη Daily Mail ο φωτογράφος.

«Είναι είδος απειλούμενο και βασικά αποφεύγει τον άνθρωπο. Σε μέγεθος είναι ίδια με τις άλλες λεοπαρδάλεις, έχει μικρά
αυτιά για να εκτίθεται κατά το δυνατόν λιγότερο στο κρύο και ουρά που φτάνει το ένα μέτρο για να την τυλίγει γύρω της και να ζεσταίνεται».

«Έχω φωτογραφίσει μεγάλα αιλουροειδή, πολικές αρκούδες, μεγάλους λευκούς καρχαρίες και άλλους μεγάλους θηρευτές αλλά στα 20 χρόνια της καριέρας μου αυτή ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετώπισα», κατέληξε.


Δείτε τις φωτογραφίες