Πρακτικές των κυνηγών που είχαν απαγορευτεί με μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση Ομπάμα θα επιτρέπονται και πάλι από τον Ιούλιο στην Αλάσκα, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αίρει την απαγόρευση να μπαίνουν στα καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα παγίδες με δολώματα για αρκούδες, να σκοτώνουν οι κυνηγοί αρκουδάκια και μωρά λύκων ή να ασκούν άλλες πρακτικές κυνηγιού που έχουν καταδικαστεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και από οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής.

Με βάση τον νέο κανονισμό της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, που θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιουλίου, το κυνήγι σε καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα θα ελέγχεται από την πολιτεία και εφεξής θα επιτρέπεται η τοποθέτηση παγίδων για μαύρες και καφέ αρκούδες, το κυνήγι με τη χρήση τεχνητού φωτός των μαύρων αρκούδων που έχουν γεννήσει τα μικρά τους και κάθονται μαζί τους στη φωλιά τους, το κυνήγι των θηλυκών λύκων, των κογιότ, των καριμπού (Σ.τ.Σ: οι τάρανδοι της Βόρειας Αμερικής) που κολυμπούν και το κυνήγι των καριμπού από βενζινακάτους.

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε απαγορεύσει όλα αυτά τα είδη κυνηγιού από τα Εθνικά Πάρκα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η αλλαγή του μέτρου πηγάζει από διατάγματα του 2017 που είχε εκδώσει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκε για την παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε κυνηγούς και αλιείς στην Αλάσκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, Πίτερ Κρίστιαν, αναγνωρίζοντας ότι η άρση της απαγόρευσης επί Ομπάμα δεν είναι δημοφιλής.

«Θα έλεγα ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών όντως θεωρεί ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη απόφαση και σχεδόν όλοι είναι αντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης στην οποία προχωρήσαμε» είπε.

«Η κυβέρνηση Τραμπ έφθασε σε ένα σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο αντιμετώπισης της άγριας ζωής. Η εξόντωση μωρών αρκούδων και μωρών λύκων μέσα στις φωλιές τους είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί παραμερίζουν τον πρωταρχικό στόχο των καταφυγίων άγριας ζωής που είναι η διατήρηση της άγριας ζωής και της πανίδας» ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τζέιμι Ράπαπορτ Κλαρκ, ο πρόεδρος της ένωσης «Υπερασπιστές της Άγριας Ζωής».

Αξιωματούχοι της πολιτείας της Αλάσκας χαρακτήρισαν λανθασμένο το μέτρο που είχε επιβάλει ο Ομπάμα.

«Από την δική μας οπτική, η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων παρενέβη στο έδαφός μας» υποστηρίζει ο Έντι Γκρέισερ, ο διευθυντής του τμήματος διαχείρισης άγριας ζωής που υπάγεται στην Υπηρεσία Αλιείας και Θηραμάτων της Αλάσκας και προσθέτει ότι ορισμένοι από τους τρόπους άσκησης του κυνηγιού που επιτρέπονται σήμερα σε καταφύγια άγριας ζωής αποτελούν μέρος της τοπικής κουλτούρας.

Οι πρακτικές αυτές χρησιμοποιούνται μόνο από έναν μικρό αριθμό κυνηγών σε έναν μικρό αριθμό περιοχών, προσθέτει ο ίδιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.