Προειδοποίηση NASA για αστεροειδή που έχει μέγεθος ίσο με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Αν συμβεί το μοιραίο θα απελευθερωθεί ενέργεια όσο περίπου 20 ατομικές βόμβες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:54
18/11/2019
Προειδοποίηση NASA για αστεροειδή που έχει μέγεθος ίσο με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας
4
loading

Προειδοποίηση για αστεροειδή εξέδωσε η NASA. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, όλα δείχνουν ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να «χτυπήσει» τη Γη αλλά αν αυτό συμβεί θα απελευθερωθεί ενέργεια ίσα με περίπου 20 ατομικές βόμβες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική express.co.uk, ο αστεροειδής έχει το μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, ο αστεροειδής JF1 φέρεται να έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη την 6η Μαΐου 2022.

Η εκτίμηση είναι, δε, ότι η σύγκρουση θα γίνει με δύναμη 15 φορές περισσότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Οι εκτιμήσεις της NASA

Σύμφωνα με την εκτίμηση της NASA, αν ο γιγαντιαίος αστεροειδής που είναι γνωστός ως JF1 και δεν είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας συνεχίσει την τροχιά του, τότε θα συγκρουστεί με τη Γη στις 6 Μαΐου 2022.

Μάλιστα, το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Μια τέτοια σύγκρουση θα σήμαινε ίσως και την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης, τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων – ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο τεράστιος αυτός αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα απελευθέρωσε περίπου 15 κιλοτόνους TNT

Πάντως, σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ταξιάρχης

  Εγώ θεωρώ λάθος να τρομοκρατούν τον κοσμο . Δεν υπήρξε καμμία ανακοίνωση της Nasa για σύγκρουση. Η πιθανότητα ειναι 0,026% σύγκρουσης -ειναι ένα προς χίλια 800. (99,974% να μη μάς χτυπήσει. )

 2. avatar GiorgosSa

  Για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο site είναι (express.co.uk) είναι πλήρως αναξιόπιστο και τρέφεται αποκλειστικά με τρομολαγνία. Εάν το παρακολουθήσετε... μία εβδομάδα τότε θα καταλάβετε ότι κάθε μέρα μιλάει και για μία άλλη καταστροφή με τα ουράνια σώματα να είναι από τα αγαπημένα του θέματα.

 3. avatar Του ρουβικωνα ειναι

  Αλητες φασιστεροι αυτο ειναι το σχεδιο σας; Θελουν να εξαφανισουν τον ελληνικο πληθισμο απο τη λαμια και πανω για να βολεψουν τους λαθραιους συντροφους τους τους φασιστεροτουρκοσυρολαγνους. Εννοια σας ομως και η νασα θα τον ανατιναξει οπως ολους τους προηγουμενους

 4. avatar apla pragmata

  Αν πέσει...θα ήταν καλό να πέσει στοχευμένα στα κεφάλια των δημοσιογράφων που τρομοκρατούν χωρίς λόγο. Διαβάστε το δικό σας κείμενο και βρείτε (quiz) πέντε αντιφάσεις... Καλά δεν λεω να διαβάσετε τι γραφει η ΝΑΣΑ διότι ε τότε θα δείτε την διαφορά μέρας με την νυκτα! π.χ. γράφετε ... \"Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο τεράστιος αυτός αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT.\"... δηλαδή το θεωρείτε δεδομένο (\"θα χτυπήσει\"), ενω σε άλλα σημεία γραφετε...οτι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες... Καμιά θέλω να πώ εγώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει