Μέτρα για την προστασία, αλλά και την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι, ανακοινώνει η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Αμαρουσίου, κατόπιν εγγράφου της νομαρχίας Αθηνών στο οποίο επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί λίγα κρούσματα στα φοινικοειδή των βορείων προαστίων.

Ανάμεσα στα συμπτώματα που εμφανίζουν τα προσβεβλημένα δέντρα είναι η ξήρανση περιφερειακά των φύλλων και της κορυφής τους, που πλέον εμφανίζουν όψη «ανοικτής ομπρέλας».

Για να αντιμετωπιστεί η προσβολή, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Αμαρουσίου συμβουλεύει τους φυτωριούχους να λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα κατά τη μεταφορά των φυτών προκειμένου να αποφευχθεί όσο το δυνατόν επέκταση της προσβολής.

Οι ιδιώτες συνιστάται να φροντίζουν για τον καθαρισμό των δέντρων με την αφαίρεση των ξερών φυλλωμάτων αλλά και την απομάκρυνσή τους από το χώρο, ώστε να μην προσβληθούν τυχόν υγιή δέντρα. Τα προσβεβλημένα δέντρα πρέπει να κόβονται από τη βάση και να αποσύρονται σε κλειστούς περιέκτες.

Όσοι πολίτες παρατηρήσουν ύποπτα συμπτώματα σε φοινικοειδή δέντρα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Αμαρουσίου, στο τηλ. 213.20.38.141, υπεύθυνη, Αικατερίνη Κορώνη