Ο Σκίπερ και ο Πινγκ, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων πιγκουίνων, 10 ετών και οι δύο, που μέχρι πρότινος κλωσούσαν μια πέτρα ελλείψει αυγού, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να κλωσήσουν το δικό τους αυγό.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου στο Βερολίνο τους έδωσε πρόσφατα ένα αυγό από ένα ζευγάρι ετεροφυλόφιλων πιγκουίνων, οι οποίοι τα  τελευταία χρόνια «δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά και γι’αυτόν τον λόγο έχει συχνά καταστρέψει τα αυγά του», δήλωσε ο Νόρμπερτ Τσάχμελ, ένας από τους φροντιστές του κήπου.

Αν η διαδικασία αυτή πάει καλά θα πρόκειται για την πρώτη γέννηση πιγκουίνου στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων πιγκουίνων δεν είναι κάτι το σπάνιο και εντοπίζονται όχι μόνον υπό συνθήκες αιχμαλωσίας σε ζωολογικούς κήπους, αλλά και στη φύση.

Στην πρόσφατη Pride Week, ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου είχε αναρτήσει, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά των διακρίσεων πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Ορισμένοι πιγκουίνοι είναι γκέι. Συνηθίστε το».

Δείτε το βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.