Επικίνδυνο λεοντόψαρο έπιασε ψαροντουφεκάς στην Κρήτη

Δείτε τη φωτογραφία


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:52
03/07/2019
Επικίνδυνο λεοντόψαρο έπιασε ψαροντουφεκάς στην Κρήτη
9
loading

Ένα από τα πιο τοξικά ψάρια που υπάρχουν έκανε την εμφάνισή του στις παραλίες της Νότιας Κρήτης.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Το είδος κατάγεται από την Ερυθρά Θάλασσα και εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Η παρουσία του έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου ενώ η πρώτη παρατήρηση στα Ελληνικά νερά έγινε στην περιοχή της Ρόδου (καλοκαίρι 2015) και έχει ανακοινωθεί σε επιστημονικό περιοδικό από το προσωπικό του ΥΣΡ.

Όπως αναφέρει η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσσαρά, που δημοσιεύει και τη φωτογραφία, το επικίνδυνο ψάρι που με το δηλητήριο του μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο, πιάστηκε στο ψαροντούφεκο και ακόμα και η εικόνα του προκαλεί τρόμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar άει παράτα μας

  ρε βλάχο που οι.....δύτες μου γίνατε και πιστήμονες με ......φτυχεία.

 2. avatar ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ΠΟΝΗΡΙΔΗ

  ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ,ανεβάζοντας τη βλαχομαγκιά σου και στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, θέλεις να μας πείς ότι συγκρίνεται η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ σε πλούτο αλιευμάτων με τα τροπικά νερά?

 3. avatar ειδικοί επί παντός επιστητού

  Ελληναράδες μου ,μάθετε ότι αυτό το άκρως επικίνδυνο και αδηφάγο ψάρι,με ελάχιστους φυσικούς εχθρούς, έχει ήδη διαταράξει τη φυσική ισορροπία στον Κόλπο του ΜΕΞΙΚΟ και ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ τόσο που έχει επικηρυχθεί με αμοιβή η αλιεία του από τις Αμερικανικές αρχές με σκοπό την εξάλειψή του. Στην Ελλάδα τών ΑΣΥΔΩΤΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΜΠΑΣΤΟΥΡΝΟΒΛΑΧΩΝ που αρπάζουν ένα ξαροντούφεκο και παράνομα με <> βγάζουν τον φυσικό του εχθρό <>,πληρώνοντας τη βλακεία τους ακόμα και με τη ζωή τους, θα πολλαπλασιαστεί με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και θα καταστρέψει το γόνο. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΘΑ ΦΑΤΕ .....ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΑΚΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ.

 4. avatar ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ‘Η ΘΑΝΑΤΟΣΤΤΤ

  Μια χαρά το τρώνε όλα τα είδη ροφών, οι συναγρίδες και τα μαγιάτικα. Αν πιαστεί και καθαριστεί με προσοχή είναι πεντανόστιμο σαν την σκορπίνα. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 5. avatar …8.

  Αυτά τα ψάρια προκαλούν μεγάλη ζημιά σε ότι ζωντανό υπάρχει ... δεν υπάρχει έλλειψη κ είναι καλο να τα καταστρέφουμε όταν τα δούμε - με προσοχή..

  1. avatar Δηλαδή βρε φωστήρα

   Για εξήγησε πώς κάνει ζημιά καί προκαλεί θάνατο σέ ότι είναι ζωντανό.

   1. avatar AaAα

    Δεν έχει φυσικούς εχθρούς ώστε να διατηρείτε ο πληθυσμός του σε ισορροπία και μπορεί να επιτεθεί στα πάντα. Μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει προβλήματα στην θαλάσσια πανίδα.

    1. avatar Φυσικούς

     Εχθρούς έχει διότι θά είχε καταλάβει τίς τροπικές καί υποτροπικές ζώνες.

    2. avatar Την άποψη αυτή

     Τή τεκμηριώνεις πώς? Τέλος πάντων για να έρθω στο θέμα κατευθείαν καί νά μήν διανθίζουμε την παραπληροφόρηση διότι η περισσότεροι δημοσιογράφοι πού ασχολούνται καί αρθρογραφούν σέ τέτοιου είδους θέματα περισσότερο άσχετοι δείχνουν να είναι καί περισσότερο μία ψυχωτική φοβία κοιτάνε να περνάνε στον κόσμο με αποτέλεσμα την αποστροφή στην άγρια πανίδα. Καί θα μπω στον κόπο να ανοίξω τά χαρτιά μου πάνω σέ αυτό τό θέμα, είμαι αρκετά χρόνια δύτης με μία σειρά πτυχίων καί ένα από τα πτυχία πού κατέχω είναι φωτογράφος, βίντεογραφος τού national geographic με αριθμό πτυχίου 0705u08487 ημ. έκδοση 03-05-2007 όσοι είναι δύτες θα καταλάβουν. Τα τελευταία χρόνια έχει τόσος ντόρος για τούς λαγοκεφαλους και τώρα ήρθε στο προσκήνιο καί τό lion fish.
     Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι επικίνδυνα ανάμεσα στα δεκάδες είδη πού υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες εξίσου επικίνδυνα με τά προαναφερόμενα. Κάθε φορά όμως γίνεται τόση φασαρία πού θα πιαστεί ένα από αυτά τα είδη λές καί πρόκειται για εξωγήινους. Έχω μια πολύχρονη εμπειρία από καταδύσεις στην νοτιοανατολική Ασία λόγο δουλειάς καί σχεδόν σέ κάθε βουτιά συναντούσαμε δεκάδες τέτοια είδη ψαριών καί ούτε που δίναμε σημασία, στον δρόμο μας καί στον δρόμο τους, ας πούμε. Εδώ έχουν αρχίσει επιτροπές καί συσκέψεις επί τών συσκέψεων για την αντιμετώπιση τους καί ένα σορό μουφες χωρίς λόγο.
     Τότε σύμφωνα με τόσο θόρυβο πού έχουν δημιουργήσει στις τροπικές θάλασσες τί πρέπει νά κάνουν καί πόσα πρέπει να γράφουν κάθε φορά στα νέα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει