Ίλιγγο μπορεί να προκαλέσει και μόνο το να κοιτά κάποιος αυτή τη σκάλα, ωστόσο το αξιοθέατο ελκύει χιλιάδες τουρίστες στην Κίνα.

Η σπιράλ σκάλα ύψους 90 μέτρων (!) τοποθετήθηκε στο βουνό Taihang στην περιοχή Linzhou για να προσφέρει τη χαρά της ορειβασίας χωρίς τον κίνδυνο που μπορεί να τη συνοδεύσει.

Ωστόσο οι πιο μεγάλοι επίδοξοι «αναρριχητές» ατύχησαν, απαγορεύεται η πρόσβαση σε άτομα άνω των 60.

Οι παράγοντες του τουρισμού στην επαρχία Henan ευελπιστούν αυτά τα σκαλιά να δώσουν στους τουρίστες μία πραγματική «γεύση» των βουνών.

«Ο άνεμος φυσά και κάνει τη σκάλα να ταλαντεύεται, τα πουλιά πετούν μέσα από τα σκαλιά, κάποια σκαλοπάτια τρίζουν. Είναι πολύ πιο αυθεντική εμπειρία από ότι ένα ασανσέρ», εξηγεί εκπρόσωπος των αρχών.

Ωστόσο για λόγους υγείας και ασφάλειας η σκάλα δεν είναι ανοιχτή για όλους. Όσοι θέλουν να ανέβουν θα πρέπει να υπογράψουν ένα έγγραφο στο οποίο θα πιστοποιούν πως δεν έχουν καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα και πως είναι κάτω των 60 ετών.

«Εάν ανέβεις μέχρι τη μέση της σκάλας και δεν μπορείς να συνεχίσεις, μπορεί να χρειαστεί να μείνεις εκεί», ανέφερε χαριτολογώντας εκπρόσωπος των αρχών.

Οι κορυφές της βουνού Taihang κυμαίνονται σε ύψος από τα 1500 έως περίπου τα 2000 μέτρα. Η υψηλότερη κορυφή Xiao Wutaishan φτάνει τα 2.800 μέτρα.

Δείτε τις φωτογραφίες