Πόσο θα πληρώνουμε από τις αρχές του 2019 για την πλαστική σακούλα

Φάμελλος: Θα επιστραφούν στον πολίτη τα λεφτά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
20:41
29/11/2018
Πόσο θα πληρώνουμε από τις αρχές του 2019 για την πλαστική σακούλα
5
loading

Στα 0.09 ευρώ (με ΦΠΑ) θα κοστολογείται από τις αρχές του 2019 η πλαστική σακούλα, από τα 0.04 ευρώ, που στοιχίζει σήμερα, σύμφωνα με απόφαση της ευρείας πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, όπως επανέλαβε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, το κράτος δεν εισπράττει ούτε ευρώ στα ταμεία του από την καταβολή του τέλους πλαστικής σακούλας, το οποίο θα επιστραφεί εξ ολοκλήρου στους πολίτες με τη χορήγηση σακούλας πολλαπλών χρήσεων, μέσω των δήμων.

«Δεν θέλουμε να εισπράξει ο ΕΟΑΝ ούτε ένα λεπτό του ευρώ, γιατί στ' αλήθεια επιθυμούμε να μη χρησιμοποιηθεί καμία λεπτή πλαστική σακούλα. Το λέω καθ' υπερβολήν, αλλά θέλουμε οι πολίτες να χρησιμοποιούν σακούλες πολλαπλής χρήσης, υφασμάτινες, υφαντές, από ανακυκλώσιμα υλικά, ακόμα και καροτσάκια για τις καταναλωτικές τους συνήθειες» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ευρωπαϊκή Οδηγία που στοχεύει στη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας. Αν δεν την υλοποιήσουμε, η χώρα θα πληρώσει πρόστιμο. Και να πούμε ότι εφαρμόζουμε το πιο φθηνό τέλος για λεπτή πλαστική σακούλα στην Ευρώπη».

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη, ότι έως το τέλος του 2019, η Ελλάδα θα πρέπει να πιάσει τον ευρωπαϊκό στόχο που είναι η μείωση της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας, έως 90 πλαστικές σακούλες ανά άτομο, και υπενθύμισε ότι το 2017 η αντίστοιχη αναλογία ήταν 300-400 πλαστικές σακούλες ανά άτομο.

«Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να μη βλέπουμε πλαστικές σακούλες στις θάλασσές μας, στα ρέματα, στους εθνικούς δρόμους και αλλού. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και να χρησιμοποιούμε άλλα μέσα μεταφοράς καταναλωτικών προϊόντων» κατέληξε ο αν. ΥΠΕΝ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Autoapascholoumenos

  Αντί να επιστρέψετε τα χρήματα στον πολίτη, μήπως (λέω ΜΗΠΩΣ) να μην τα περνάτε εξ αρχής;;; Λέω...

 2. avatar Ενταξει για

  τα ψώνια το καταλαβαίνω , σακούλα πολλαπλών χρήσεων , με τα σκουπίδια όμως τι θα γίνει ??
  Θα τα πετάμε χύμα στους κάδους ???

 3. avatar Ενταξει για

  τα ψώνια το καταλαβαίνω , σακούλα πολλαπλών χρήσεων , με τα σκουπίδια όμως τι θα γίνει ??
  Θα τα πετάμε χύμα στους κάδους ??

 4. avatar Β.Σ

  Τα λεφτα στους πολιτες του ΣΥΡΙΖΑ θα κανουν παρτυ πακιστανοι αλβανοι και αθηγγανοι

 5. avatar sesypos

  Πώς δεν εισπράττει το κράτος ούτε ένα ευρώ, από τη στιγμή που η τιμή της σακούλας επιβαρύνεται με ΦΠΑ? Δηλαδή, ποιος παίρνει τον ΦΠΑ αν όχι το κράτος? Άλλο ένα ψέμα ανάμεσα στα τόσα άλλα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει