Τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη Θεσσαλονίκη

Έχουν τοποθετηθεί ήδη τρεις μετρητές καταγραφής


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
22:08
01/10/2012
Τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγκατέστησαν τρεις μετρητές καταγραφής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους Σταθμούς Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Μετεωρολογικών Παραμέτρων στις οδούς Ι. Δραγούμη με Εγνατία, Λαγκαδά και Κουτηφάρη και 25ης Μαρτίου με Καρακάση. Ένας τέταρτος σταθμός προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Οι σταθμοί τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΕΔΙΟΝ24, που υλοποιούν το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει ως σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται καθημερινά στον ιστότοπο: http://www.pedion24.gr.

Οι σταθμοί του ΠΕΔΙΟΝ24 καταγράφουν σε 24ωρη βάση το συνολικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που προκαλείται από διάφορες πηγές, όπως η ραδιοφωνία, η τηλεόραση και η κινητή τηλεφωνία. Έτσι δίνεται στο κοινό η δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα και αξιόπιστα για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οποιαδήποτε στιγμή.

Τα στοιχεία είναι άμεσα διαθέσιμα και αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων, ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να αναζητήσει στοιχεία από το παρελθόν, οποιαδήποτε στιγμή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nikolaos

    και λες;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει