Δύο τιτάνες του φολιδωτού βασιλείου είπαν να αναμετρηθούν, αν και αυτή η μάχη έμελλε να λήξει ισόπαλη, θανάσιμα ισόπαλη.

Η βασιλική κόμπρα βρέθηκε στραγγαλισμένη και ο πύθωνας νεκρός, μόνο που τα πειστήρια για τη φονική μάχη είναι όλα μπροστά στα μάτια μας, καθώς η κόμπρα τον έχει δαγκώσει πίσω από το κεφάλι και το δηλητήριό της αποδείχτηκε περισσότερο απ’ όσο μπορούσε να αντέξει.

Μιλώντας στο «National Geographic», ο Coleman Sheehy του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, είπε: «Είναι τρελό, αλλά είναι κάτι που μπορώ εύκολα να δω να συμβαίνει … είναι ένας επικίνδυνος κόσμος εκεί έξω, μπορείς να επιτεθείς για να φας άλλα φίδια και πράγματα που μπορούν να σε σκοτώσουν».

froiynA1

Η μάχη φαίνεται να έχει λάβει χώρα κάπου στη νοτιοανατολική Ασία, καθώς η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από σελίδα ασιατικού ινστιτούτου μελέτης ερπετών. «Είναι αληθινή, δεν έχει υποστεί χειρισμούς στο Photoshop», λέει για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας ο Frank Burbrink του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, «είναι μια παράξενη συνάντηση, πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν όμως μεταξύ των φιδιών δεν τα βλέπεις εύκολα»…