Αυτοί με τους οποίους συνεργάζεται ο ειδικός στα ερπετά Stuart Parker μπορούν στην πραγματικότητα να… του κόψουν το χέρι με μια δαγκωνιά!

Εκείνος όμως δεν έχει κανένα δισταγμό όταν πλησιάζει τον Nelson τον αλιγάτορα και επιμένει λέγοντας ότι είναι απολύτως ασφαλής κοντά του.

Το ερπετό έχει μήκος τρία μέτρα και ζυγίζει κοντά στα 120 κιλά.

«Μπορεί κανείς να δουλέψει πραγματικά πολύ κοντά με τους αλιγάτορες χάρη στην “ευγενική τους φύση”. Σε αφήνουν ακόμη και να τους χαϊδέψεις κάτω από το σιαγόνα τους» λέει.

Ο γενναίος Stuart έχει εκπαιδεύσει τον Nelson να ανέχεται και να υπομένει την ανθρώπινη παρουσία κοντά του, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο και στους κτηνιάτρους που πηγαίνουν για τα προγραμματισμένα check-up στο ερπετό.

«Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να αδειάζουμε ολόκληρη την πισίνα για να βγάλουμε τους αλιγάτορες έξω από το χώρο που τους έχουμε, κάτι που τους προκαλεί μεγάλο στρες και ένταση» προσθέτει.

Βέβαια, όσο άνετα νιώθει δίπλα στον Nelson, λέει ότι δε θα νιώσει ποτέ δίπλα σε έναν κροκόδειλο.

«Ο Nelson ζυγίζει 120 κιλά ενώ ο μεγαλύτερος κροκόδειλος αλμυρού νερού που έχουμε ζυγίζει 295 κιλά! Οι αλιγάτορες δεν ασκούν την ίδια πίεση όταν δαγκώνουν. Βέβαια, αν σας δαγκώσει είτε ο ένας είτε ο άλλος, δε νομίζω να καταλάβετε μεγάλη διαφορά!» τονίζει.

Ο Stuart αποφάσισε να ασχοληθεί με τα άγρια ζώα από πολύ μικρός, όταν σε ηλικία έξι ετών τον δάγκωσε ένας αλιγάτορας. Τότε τα πολύ χοντρά ρούχα που φορούσε τον έσωσαν, αλλά από τότε γοητεύτηκε από τα συγκεκριμένα ζώα.

Τώρα διευθύνει το πάρκο άγριας ζωής Ballarat Wildlife Park στην Αυστραλία, το οποίο ίδρυσαν οι παππούδες του.