Επιπλέετε στη θάλασσα με το κεφάλι πάνω από την επιφάνεια και τρεις μεγάλοι λευκοί καρχαρίες σάς περιβάλλουν. Μοιάζει με εφιάλτη…

Αλλά όλα αλλάζουν αν είσαι σε ένα κλουβί με λεπτές μεταλλικές ράβδους και γνωρίζεις ότι είσαι ασφαλής από τεχνικής άποψης. Αυτό έκανε και η 29χρονη Annabel Fenwick Elliott που βούτηξε μέσα σε κλουβί στο Gansbaai της Νότιας Αφρικής σε μια περιοχή γεμάτη με καρχαρίες.

«Απεχθάνομαι τα ζώα να φυλάσσονται σε ζωολογικούς κήπους και σίγουρα δεν μου αρέσουν τα ενυδρεία, οπότε η προοπτική του να είμαι εγώ πίσω από κάγκελα, ενώ οι καρχαρίες απολαμβάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους ήταν πολύ δίκαιη», λέει η 29χρονη και πρόσθεσε ότι επέλεξε μια αξιόπιστη εταιρεία καταδύσεων, πλήρωσε το ανάλογο ποσό και αποφάσισε να κάνει τη βουτιά που αποτελεί εμπειρία ζωής.

Στο σκάφος επέβαιναν 30 επιβάτες και η μεταφορά τους προς το σημείο που κολουμπούσαν οι καρχαρίες διήρκησε 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ οι επιβάτες έβαλαν τις στολές τους και προετοιμάστηκαν για τη μεγάλη βουτιά ανάμεσα στους καρχαρίες. Μόλις μπήκαν στο κλουβί δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να εμφανιστούν οι καρχαρίες. Άρχισαν να κάνουν κύκλους και να εξερευνούν και όπως λέει η ίδια, κάποιες φορές μπορεί να ήταν λίγο τρομακτικό, ειδικά τη στιγμή που άνοιγε το καπάκι του κλουβιού για να μπει κάποιος μέσα. Τότε οι καρχαρίες έκαναν κάποιες φορές «άλματα» που τρόμαζαν όσους ζούσαν την εμπειρία.

Μιλώντας για την εμπειρία της, η 29χρονη πρόσθεσε ότι ένιωθε το παγωμένο νερό που έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή τη βουτιά και την επαφή με τους καρχαρίες.

Ο τρόπος που είχαν ρυθμίσει την κατάδυση ήταν τέτοιος έτσι ώστε το κεφάλι να είναι ακριβώς πάνω από την επιφάνεια, αλλά υπήρχαν κιγκλιδώματα λίγα μέτρα κάτω, προκειμένου όποιος ήθελε να βουτήξει κάτω από το νερό. Με αυτό τον τρόπο, μπορούσε να παρατηρεί τους καρχαρίες να κολυμπούν προς το μέρος του και να βγάζει το κεφάλι έξω όταν ήθελε.

«Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι πραγματικά πολύ όμορφοι, πολύ κομψοί, πολύ ήσυχοι, πολύ συμπαθείς κι όχι τρομακτικοί», λέει κλείνοντας η νεαρή.

Δείτε φωτογραφίες…

sharks1 sharks3 sharks4 sharks5 sharks6 sharks7 sharks8 sharks9 sharks10 sharks11 sharks12 sharks13 sharks14