Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες συχνά αποπνέουν κάτι παράξενο και εντυπωσιάζουν με την απλότητα και τις αδρές γραμμές τους. Εξίσου συναρπαστικές μπορεί να είναι όμως και οι έγχρωμες φωτογραφίες, όπου οι φωτογράφοι ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τα χρώματα της φύσης για να αποτυπώνουν τον αξιοθαύμαστο κόσμο μας.

Αυτά τα χρώματα ενθουσιάζουν και στις φωτογραφίες που συμμετέχουν στον φωτογραφικό διαγωνισμό 2015 National Geographic Photo Contest. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καθώς η προθεσμία λήγει στις 16 Νοεμβρίου.

Ο μεγάλος νικητής θα δει τη φωτογραφία του να δημοσιεύεται στο περιοδικό, θα λάβει 10.000 δολάρια και θα ταξιδέψει στα κεντρικά του National Geographic στην Ουάσινγκτον όπου θα συμμετάσχει στο ετήσιο φωτογραφικό σεμινάριο, τον Ιανουάριο.

«Το National Geographic χρησιμοποιεί τη φωτογραφία για να εμπνεύσει, να φωτίσει και να διδάξει τους αναγνώστες μας για τον κόσμο μας και ακόμα παραπέρα», λέει η Sarah Leen, διευθύντρια φωτογραφίας του περιοδικού.

nantahsd1
Στο Vinh Hy Bay του Βιετνάμ, δύο γυναίκες «χάνονται» μέσα στα δίχτυα που ράβουν
nantahsd2
Αεροφωτογραφία του Εθνικού Πάρκου Tongariro στη Νέα Ζηλανδία
nantahsd3
Ελεύθερη κατάδυση στην… Ανταρκτική
nantahsd4
Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα πυκνά σύννεφα και φωτίζουν το τοπίο της Ισλανδίας
nantahsd5
Ελέφαντες μόλις διέσχισαν τον ποταμό Chobe στην Μποτσουάνα. Κρύβουν επιμελώς το μικρό της φωτογραφίας μέχρι που αυτό ξεπροβάλλει για να δει και γίνεται ο πρωταγωνιστής
nantahsd6
Κουκουβάγια σε λευκό τοπίο, Κεμπέκ, Καναδάς
nantahsd7
Μικρή φάλαινα παίζει με το φακό στην Τόνγκα
nantahsd8
Το εκθαμβωτικό Βόρειο Σέλας από την Εσθονία
nantahsd9
Το «τείχος» των νυχτερίδων, Ιαπωνία
nantahsd10
Τελετουργικό μπάνιο στο Ναό Tirta Empul, Μπαλί
nantahsd11
Ο δρόμος του μοναχού, Μιανμάρ
nantahsd12
Schwarzstockli, Ελβετία