Με τη χρήση νέων διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, όπως videos, τρισδιάστατες προβολές, οθόνες αφής, κ.α., το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, έχει σκοπό να ενημερώνει τους επισκέπτες, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του.

Επίσης, θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO) – το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES –του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino- και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, πάνω στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα για τα παιδιά που θα διεξάγονται στο χώρο, θα προσφέρουν γνώση με έναν απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο. Γονείς και παιδιά, θα μπορούν στη συνέχεια να εξερευνήσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής, εφοδιασμένοι με τις γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει από το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, ο οποίος θα λειτουργεί από τον Ιούνιο στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Navarino Foundation, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.