Μια φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε να κολυμπά σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης κοντά σε πλοίο, προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον και θαυμασμό σε όσους το αντίκρισαν, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης neakriti.gr.

Το θηλαστικό εθεάθη σήμερα το πρωί να κάνει βουτιές στη θάλασσα ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και τη Γαύδο, ενώ απαθανατίστηκε από επιβάτη του πλοίου της γραμμής.

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών «κήτη», όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2250 μ.

Η φάλαινα φυσητήρας έχει μια γκρι απόχρωση σε όλο της το σώμα. Το κεφάλι της είναι στρογγυλό. Το σώμα της είναι ρυτιδωμένο έως λίγο πριν από την ουρά της. Η ουρά της είναι κάπως χοντρή, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σώμα της. Τα πτερύγιά της βρίσκονται αρκετά μπροστά, και είναι σχετικά μικρά σε σχέση με το πελώριο σώμα της.

Να σημειωθεί ότι το είδος αυτό της φάλαινας έχει εντοπιστεί ξανά στα νότια της Κρήτης και ειδικότερα στο νησάκι της Χρυσής, όπως τονίζει η ίδια πηγή.