Μετά από μια διετή ύφεση στην αγορά των κατασκευών οι αμερικανικές εταιρείες δομικών υλικών ελπίζουν σε μια τάση προς την λεγόμενη πράσινη ή ενεργειακή απόδοση κτιρίων που θα τις οδηγήσει πίσω στην ανάπτυξη.

Η αγορά των ΗΠΑ για νέες, πράσινες κατασκευές σε γραφεία και εργοστάσια προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί και να φθάσει τα 145 δις. δολ. μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία βιομηχανικών μελετών McGraw-Hill Construction.

Η εταιρεία Trex Co Inc, θα προχωρήσει σε ανακύκλωση 1,5 δις. από σακούλες παντοπωλείων ετησίως με σκοπό την κατασκευή οικοδομικών προϊόντων καθώς και η Apogee Enterprises Inc ανακοίνωσε ότι η φασματικός επιλεκτική επικάλυψη γυαλιού μπορεί να μειώσει την κατανάλωση σε φωτισμό και θέρμανση, εξαερισμό και κλιματισμό.

Άλλες εταιρείες που εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από την πράσινη ανάπτυξη είναι οι: Beacon Roofing, URS Corp, Aecom και Tutor Perini.

Η Johnson Controls, που επιλέχτηκε από τον γίγαντα του λιανεμπορίου Wal-Mart για την παροχή φωτισμού LED σε περισσότερα από 600 καταστήματά της, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων Baldor Electric και AO Smith, Lime Energy και η Wesco International έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά πράσινων κτιρίων.

πηγή: greenbusiness