Για μια και μόνο συναυλία στην Αθήνα έρχονται οι Nightwish το καλοκαίρι του 2023. Το μουσικό φεστιβάλ Release Athens θα υποδεχθεί το βραβευμένο Φινλανδικό συγκρότημα συμφωνικής metal την Τετάρτη 7 Ιουνίου του 2023, στην Πλατεία Νερού. Η μπάντα-ορόσημο του συμφωνικού metal θα παρουσιάσει ένα σετ με τραγούδια από ολόκληρη τη διαδρομή τους, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στην Ελλάδα.

Ο ιθύνων νους των Nightwish, Tuomas Holopainen, ένας από τους πλέον ξεχωριστούς συνθέτες του σκληρού ήχου, δημιούργησε την κορυφαία Φινλανδική μπάντα το 1996.

Η κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, «Oceanborn» (1998), τους χάρισε διεθνή φήμη ενώ ο απόλυτος εμπορικός και καλλιτεχνικός θρίαμβος του «Once» (2004) τους μετέτρεψε σε ένα κορυφαία σχήματα στον πλανήτη.

Από τότε, δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Τα εξίσου σημαντικά, «Imagin aerum» (2011) και «Endless Forms Most Beautiful» (2015), καθώςκαι το πιο πρόσφατο «Human.:II: Nature» (2020), είναι κορυφαία δείγματα συμφωνικού metal που ελάχιστες μπάντες έχουν δημιουργήσει.

GREECE!! 🇬🇷 We have just announced a show at the Release Athens Festival next year. We'll perform on the 7th of June. See you there! 🔥👉 nightwi.sh/tour

Posted by Nightwish on Monday, December 5, 2022

Η «Human. :II: Nature World Tour», η όγδοη παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος, θα τους φέρει και στο Release Athens 2023 για ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Με κλασικά τραγούδια όπως τα «The Greatest Show on  Earth», «Ghost Love Score», «Nemo», «Storytime», «Noise», «Last Ride of the Day», «Élan», «Dark Chest of Wonders», η βραδιά της  7ης Ιουνίου προβλέπεται μαγική για τους θαυμαστές των Nightwish.