Τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από έναν καφέ ή ένα κρασάκι με θέα που συναρπάζει. Πόσο μάλλον όταν αυτή έχει να κάνει με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και τις ταξιδιάρικες εικόνες που προσφέρει σε όσους έχουν την τύχη να το απολαμβάνουν (από οπουδήποτε).

Στην Αττική θα βρείτε ωραία και προσεγμένα στέκια που εκτός από το κρασί ή τον καφέ σας θα σας προσφέρουν και απρόσκοπτη θέα στα ονειρικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Ιστιοπλοϊκός

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στον Πειραιά, στο γραφικό λιμανάκι του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός σας υποδέχεται σε έναν μοντέρνο χώρο με βασικά χαρακτηριστικά τα γήινα χρώματα, τις μοντέρνες γραμμές και έντονο το στοιχείο του ξύλου.

Με την αίσθηση ότι αιωρείστε πάνω από τη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα όμορφο περιβάλλον. Προτιμήστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι εικόνες που απλώνονται μπροστά σας απλά μαγικές.

Ark

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Ark (Γρηγορίου Λαμπράκη 2), στο ύψος της Γλυφάδας, αποτελεί ιδανική επιλογή για έναν καφέ δίπλα στη θάλασσα. Σχεδόν πάνω στο κύμα δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί χώροι –ένα εστιατόριο, η κουζίνα του οποίου τιμά τις προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θαλασσινά, και ένα bar υψηλών προδιαγραφών– για όσους αναζητούν ένα μέρος με χαρακτηριστικά του γνωρίσματα την υψηλή ποιότητα, το εξαιρετικό service και το εκπληκτικό περιβάλλον.

Με μαγευτική θέα, προτιμήστε το τόσο για έναν καφέ, όσο και για ένα χαλαρό κρασάκι την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Nalu

Το Nalu στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο είναι ένας all day χώρος με άποψη και «προσωπικότητα», τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σε ένα πολύ προσεγμένο και ιδιαίτερο περιβάλλον θα πιείτε τον καφέ σας σε κάποια από τις παρεΐστικες γωνιές του ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το επιλέξετε για τη μεσογειακή κουζίνα του με τα fusion στοιχεία και να πάρετε ένα ρομαντικό δείπνο με θέα στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα ή ακόμη και να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα cocktails της λίστας.

Apolis

Αδιαμφισβήτητα από τα πιο διάσημα στέκια στην Πετρούπολη, ο πολυχώρος Apolis στο λόφο του Αγίου Δημητρίου προσφέρει όλη την Αθήνα αλλά και το ηλιοβασίλεμα στα… πόδια σας! All day cafe-bar και εστιατόριο, ξεχωρίζει για τον cozy και παρεΐστικο, μοντέρνο χώρο του, προσφέροντας αμέτρητες ώρες χαλάρωσης με πανοραμική θέα της πόλης. Πιάστε τραπέζι για να απολαύσετε τον καφέ σας συνοδεία γευστικών σνακ και χειροποίητων γλυκών.