Από τους πιο κεντρικούς δρόμους στην καρδιά της Αθήνας και λίγα μόλις βήματα από το πιο πολυσχύχναστο σημείο της, την Πλατεία Συντάγματος, η Κολοκοτρώνη από το ύψος της Σταδίου μέχρι και την Αιόλου κρύβει στέκια πραγματικούς θησαυρούς.

Στέκια στα οποία κάποια στιγμή πρέπει να βρεθείτε τόσο για καφέ και ποτό, όσο και για φαγητό. Στέκια για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, για μια έξοδο στο κέντρο που θα σας ενθουσιάσει.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού. Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό».

Οι μουσικές ακολουθούν ακριβώς αυτό το urban exotic ανακάτεμα, μιξάροντας funk μπασογραμμές, soul πνευστά, african εξωτικά κρουστά με σύγχρονα υλικά και ηχοτοπία της πόλης του σήμερα. Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.

Noel

Κρυμμένο στη στοά Κουρτάκη, δύο βήματα στην κυριολεξία αριστερά της Κολοκοτρώνη κατηφορίζοντας προς Μοναστηράκι, το όνομά του παραπέμπει στην αγαπημένη εορταστική περίοδο μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα (Noel στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα). Με εντυπωσιακή και άκρως επιβλητική διακόσμηση, ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, τέλεια μουσική, εξαιρετικά cocktails, αλλά και γευστικές προτάσεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Noel συγκαταλέγεται στα αγαπημένα και καθιερωμένα στέκια του κέντρου.

The Bank Job

Στεγασμένο στο χώρο όπου παλαιότερα πραγματοποιούνταν η καταμέτρηση χρημάτων της Τράπεζας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το The Bank Job (Κολοκοτρώνη 13) είναι ένα fun cocktail bar διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Με χώρο αλλά και cocktail list εμπνευσμένα από την προηγούμενη χρήση του κτηρίου όπου συναντάται, κεντρίζει το ενδιαφέρον με το ιδιαίτερο και άκρως προσεγμένο concept του. Πέρα από τα ποιοτικά cocktails, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο επιλέγουμε το The Bank Job είναι το γεγονός ότι αγαπάει την party μουσική –κάτι που δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό fun cocktail bar διαφοροποιώντας το έτσι από τα υπόλοιπα cocktail bars της πόλης– η οποία κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ δίνει το ρυθμό για χορό και διασκέδαση με την παρέα.