Η φιλική και ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, οι προσεγμένες γεύσεις και τα τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας των στεκιών που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Επιλέξτε εκείνο που ανταποκρίνεται στις γεύσεις και την προσωπικότητά σας και δώστε ραντεβού για γευστικό έξοδο με την παρέα.

Warehouse

Το Warehouse στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 21) στα Εξάρχεια, εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch. Δημιουργικά σάντουιτς και επιλογές για vegetarian δεν λείπουν από τις προτάσεις του.

Στα όσα ενδιαφέροντα αξίζει, επίσης, να αναφερθούν τα ζεστά και κρύα πιάτα του μενού που αγαπά ιδιαιτέρως τις ελληνικές γεύσεις και η ενημερωμένη wine list, που το έχει καθιερώσει σε ένα από τα αγαπημένα wine bars στο κέντρο.

Σεϋχέλλες

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχει κανείς στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 49), με νόστιμους μεζέδες και μαγειρευτά, που παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα. Το μενού ανανεώνεται αρκετά συχνά, αναλόγως την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Ωστόσο, από τα πιάτα σημείο αναφοράς του οι περίφημες παπαρδέλες με τον καβουρμά.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος. Τα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο γίνονται ανάρπαστα.