Τα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια στην Αθήνα αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον όταν τα μοιράζεστε με την παρέα σας, απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ποτό ή cocktail σε κάποιο από τα καθιερωμένα στέκια της πόλης.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, λοιπόν, δώστε ραντεβού με τους φίλους ή τους συνεργάτες σε χαλαρούς κήπους, περιποιημένες ταράτσες ή δημοφιλείς πεζόδρομους γύρω από το Μοναστηράκι.

Kuko’s The Bar

Στεγάζεται σε ένα υπέροχo ανακαινισμένο νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 4) και αποτελεί ιδανικό meeting point στην καρδιά της πόλης για κάθε στιγμή και διάθεση.

Το περιβάλλον και η κουζίνα ενισχύουν την ιταλική αισθητική που συνδυάζεται όμορφα με τον παριζιάνικο ρομαντισμό, τα οποία ενισχύονται και από μία προσεκτικά επιλεγμένη κάβα, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Όλα αυτά ενώνονται υπό το άρωμα του καφέ που είναι διάχυτο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του, είναι καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, γεμάτος. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget.

Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι η ταράτσα του, η οποία πιο ανανεωμένη από ποτέ σας υποδέχεται για τις καλοκαιρινές, βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.