Για όλους εσάς που αρνείστε να συμβιβαστείτε με την ιδέα της επιστροφής στην πόλη και του γεγονότος ότι το καλοκαίρι έχει ήδη τελειώσει, υπάρχουν σημεία στην Αττική που παρατείνουν λίγο ακόμη την διάρκειά του.

Γραφικές νησιωτικές γωνιές, ατμοσφαιρικά θερινά σινεμά, μπαράκια με νησιωτική αισθητική και ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα προσφέρουν λίγες ακόμη στιγμές καλοκαιριού στο κλεινόν άστυ.

Αναφιώτικα

Παραδοθείτε στη μαγεία των στενών δρόμων της και μην διστάσετε να εξερευνήστε τα πολυφωτογραφημένα Αναφιώτικα. Μια γειτονιά- χρονομηχανή με τα μικρά ασβεστωμένα σπίτια που φέρνουν στο νου εικόνες περισσότερο από το μικρό και πανέμορφο κυκλαδονήσι της Ανάφης. Σε αυτήν, άλλωστε, οφείλεται και το όνομά τους καθώς από εκεί είχαν έρθει οι πρώτοι κάτοικοι τους. Ανθοστολισμένες αυλές και πανέμορφα σοκάκια, συνθέτουν μία από τις πιο αυθεντικές γωνιές της.

Θερινά σινεμά

Αρώματα από αγιόκλημα και γιασεμί σε βοτσαλωτές αυλές και μια περιρρέουσα ρομαντική ατμόσφαιρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. Με το άγρυπνο βλέμμα της Ακρόπολης να «παρακολουθεί», οι θερινοί κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας κρατάνε λίγες μέρες ακόμη συντροφιά στο κοινό της πόλης, που θέλει να ζήσει λίγο ακόμη καλοκαίρι, έστω κι αν αυτό είναι στο κλεινόν άστυ.

Μπαρ

Ποιος είπε ότι για να βρεθείτε σε ένα υπέροχο νησιωτικό σκηνικό πρέπει να μπείτε σε καράβι; Υπάρχουν κάποια μέρη στην πόλη που φέρνουν αέρα κυκλαδίτικο στην Αθήνα και μας θυμίζουν τις ξένοιαστες μέρες των διακοπών. Στην Αττική θα βρείτε υπέροχα και άκρως καλοκαιρινά μπαράκια, που φέρνουν το καλοκαίρι μέσα στο αστικό τοπίο, κάνοντάς μας να μετράμε αντίστροφα για τις επόμενες πολυπόθητες καλοκαιρινές, νησιωτικές εξορμήσεις.

Ταβέρνες

Με βασικό χαρακτηριστικό αλλά και ατού τους το γεγονός ότι βρίσκονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, κάποια από αυτά μάλιστα στρώνουν τραπέζια και πάνω στην αμμουδιά, υπάρχουν ταβερνάκια στην Αττική που θυμίζουν κάτι από καλοκαίρι και μεταφέρουν τους επισκέπτες τους σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά μας. Το σκηνικό τους, άλλωστε, μόνο νησιωτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.