Η εξειδίκευση στον καφέ τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό της Αθήνας, με τα αντίστοιχα στέκια να κάνουν ό,τι μπορούν για να εξελιχθούν και να μείνουν ενημερωμένα αναφορικά με τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Τα τρία στέκια που ακολουθούν γύρω από το Σύνταγμα, αποδεικνύουν και με το παραπάνω πως η επιμονή και η υπομονή αποδίδει καρπούς. Και στην προκειμένη περίπτωση ποιοτικό καφέ.

Kaya

Λίγο πριν τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Κολοκοτρώνη, στη στοά Μπολάνη, συναντάται το Kaya. Από το 2013 ο Λάμπρος και ο Αντώνης εφαρμόζουν την πείρα και την αγάπη τους για τον καφέ και στην πράξη. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά, έχουν καταφέρει να εσωκλείσουν κάποιους από τους καλύτερους καφέδες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με micro roasters artisan από την εγχώρια αγορά.

Εδώ τραπέζια δεν υπάρχουν, μόνο ένας εξωτερικός πάγκος στη στοά, ο οποίος ανανεώνεται από κόσμο, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά! Πλούσιος καφές και γεμάτο σώμα, χρήση πολύ καλής τεχνολογίας και πολύ μεράκι από το ανθρώπινο κομμάτι, αλλά και οι πολύ οικονομικές τιμές για το επίπεδο του καφέ που απολαμβάνει κανείς εδώ στα μυστικά της επιτυχίας του.

Peek a Bloom

«Παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι, το Peek a Bloom στο αδιέξοδο δρομάκι της Λέκκα, δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Third Place

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επί της Απόλλωνος (νο 23Β), πίσω από το Σύνταγμα, το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

TAGS