Μια καλή αφορμή για να βγείτε με την παρέα είναι ένας αρωματικός και απολαυστικός καφές για χαλάρωση και κουβεντούλα. Ένα επιπλέον κίνητρο για να ξεκολλήσετε από το σπίτι τα κρύα απογεύματα του χειμώνα, είναι η θαλπωρή και η ζεστασιά που προσφέρουν τα αναμμένα τζάκια, καλώντας για αμέτρητες ώρες κους κους γύρω από το cozy περιβάλλον που δημιουργούν.

Ανακαλύψτε σε ποια στέκια μπορείτε να απολαύσετε χουχουλιάρικο καφέ δίπλα στο τζάκι και κλείστε το επόμενο ραντεβού με την παρέα ακόμη και όταν το θερμόμετρο πλησιάζει στους 0 βαθμούς.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Τώρα που το κρύο έχει χτυπήσει… κόκκινο επιλέξτε κάποιο από τα τραπέζια κοντά στο αναμμένο τζάκι.

Αμαρυλλίς

Σε μία από τις πιο ήσυχες και γραφικές γωνιές στην αρχοντική Κηφισιά, το bistro Αμαρυλλίς (Διομήδους Κυριακού 15) αποτελεί μία από τις πιο διαχρονικές αξίες τόσο της περιοχής, όσο και των βορείων προαστίων.

Με ζεστή και κλασική ατμόσφαιρα, που ενισχύεται ακόμη περισσότερο και από το αναμμένο τζάκι, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα στέκια στην Κηφισιά, όπου τόσο οι Κηφισιώτες όσο και οι επισκέπτες απολαμβάνουν αρωματικό καφέ, εξαιρετικές γευστικές προτάσεις και ολόφρεσκα, λαχταριστά γλυκά.

Άρωμα Πλατείας

Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και είναι ένα από τα πιο καθιερωμένα και δημοφιλή στέκια της περιοχής. Αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης, τόσο για καφέ όσο και για ποτό. Χωρίζεται σε δύο χώρους, μπαρ και καφέ οι οποίοι καθημερινά είναι γεμάτοι με κόσμο. Στο υπόγειο τις κρύες μέρες του χειμώνα το τζάκι είναι αναμμένο και ενδείκνυται για χαλαρές και απολαυστικές στιγμές με την παρέα.

Παλιάτσος

Με σπιτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις άνετα και οικεία, ο Παλιάτσος στην πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη, αποτελεί διαχρονική αξία για χουχουλιάρικες στιγμές τα κρύα απογεύματα του χειμώνα. Σε αυτό βοηθάει πολύ και το ζεστό του τζάκι, συγκεντρώνοντας τους λάτρεις της θαλπωρής ολόγυρά του.

Με εικόνα που προσιδιάζει περισσότερο σε σαλέ ή λόμπι ξενοδοχείου, ο φιλόξενος και ζεστός χώρος του προδιαθέτει για άκρως παρεΐστικες και οικογενειακές στιγμές. Η μουσική του έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα βινύλια.

Cafe Plaka

Σε  μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, εύκολα κατανοητό και από την ονομασία του, το καφέ Plaka (Τριπόδων 1) υποδέχεται τους θαμώνες του στο ζεστό σκηνικό, σερβίροντας καφέ και γλυκά –φημίζεται ιδιαιτέρως για τις κρέπες του– δίπλα στο χουχουλιάρικο τζάκι του. Όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα, εξυπηρετικό προσωπικό και ιδανική τοποθεσία.